Antena 3 CNN Politică Năstase versus Constituţie: Instituţia circului ar trebui descentralizată, să existe circ în fiecare judeţ

Năstase versus Constituţie: Instituţia circului ar trebui descentralizată, să existe circ în fiecare judeţ

Năstase versus Constituţie: Instituţia circului ar trebui descentralizată, să existe circ în fiecare judeţ
Sursa foto: Adrian Nãstase
15 Mar 2010   •   11:08

Instituţia circului ar trebui descentralizată pentru a exista câte un circ în fiecare judeţ nu numai în Bucureşti, a declarat luni liderul Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, luând în derâdere toată tevatura creată de problema modificării Constituţiei, uni sau bicameralism sau reducerea numărului de parlamentari. Ironic, Năstase a calificat toată această polemică drept o perdea de fum menită să îndepărteze atenţia opiniei publice de la adevăratele probleme ale ţării: dificulăţile economice şi sociale, şomajul.

?Aş vrea să întreb pe cei care ne urmăresc dacă chiar cred că modificarea Constituţiei acum reprezintă într-adevăr cea mai mare prioritate. Părerea mea este că lansarea acestei discuţii în acest moment are scopul de a arunca o perdea de fum. Sigur că Constituţia poate fi îmbunătăţită. Sigur că putem să discutăm despre un Parlament cu o Cameră sau două Camere sau trei Camere. Cred însă că lucrurile sunt destul de simple: există o anumită tradiţie a parlamentarismului în România, nu cred că trebuie să ne enervăm foarte tare în legătură cu acest subiect? a comentat Năstase, înainte de şedinţa BPN al PSD, problema revizuirii Constituţiei.

El a admis că textul fundamental al ţării trebuie să sufere modificări. "Sigur, putem să ne gândim la formule mai bune de organizare instituţională. De exemplu, eu aş considera că instituţia circului ar terbui să fie descentralizată, să existe câte un circ în fiecare judeţ, pentru că, în mod evident, circul a devenit o instituţie extrem de importantă în momentul de faţă în România şi, poate că, în sistemul instituţiilor statului, putem să găsim în viitoarea Constituţie o formulă care să acorde mai multă importanţă acestei instituţii care funcţionează doar în Bucureşti. Deci, ca să fiu foarte sincer, cred că trebuie să ne ocupăm de problemele economice, sociale, de şomaj, cred că acestea sunt prioritare? a arătat Năstase.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, la doar un procent distanţă de înghețarea pensiilor
x close