Antena 3 CNN Politică PNL şi PSD, în impas politic. Negocierile se întind mai mult decât credea Cîţu

PNL şi PSD, în impas politic. Negocierile se întind mai mult decât credea Cîţu

Reprezentanţii liberali şi cei ai PSD nu s-au înţeles, sâmbătă, după discuţiile de aproape trei ore şi nu au reuşit să pice de acord pe mai multe teme.

PNL şi PSD, în impas politic. Negocierile se întind mai mult decât credea Cîţu
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2021   •   16:17

Temele pe care cele două partide nu s-au înţeles sunt impozitarea şi creşterea pensiilor, impozitul pe venit global şi nici premierul.

PNL vrea să meargă mai departe cu propunerea Florin Cîţu premier, iar PSD nu este de acord. Social-democraţii l-ar preferea pe Nicolae Ciucă şi aşteaptă acum medierea din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

Nici în ce priveşte creşterea peniilor nu au ajuns la un numitor comun. În timp ce liberalii ar vrea o impozitare cu 7%, PSD ar vrea să meargă pe varianta creşterii pensiilor cu 11%.

După două-trei ore de discuţii, cele două partide nu s-au înţeles, iar discuţiile vor fi reluate mâine.

"Vom vedea ce decizie vom lua. Mai sunt 5% nelămuriri.

Nu am terminat negocierile", a spus preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, sâmbătă, în urma discuţiilor cu şeful PNL, Florin Cîţu.

Echipele de la PSD și PNL au negociat sâmbătă conținutul programului de guvernare care va sta la baza viitoarei coaliții între social-democrați și liberali. Ulterior, părțile vor negocia protocolul de guvernare și componența viitorului Guvern.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close