Antena 3 CNN Politică Nicușor Dan, totul despre relaxarea restricțiilor în București: ”Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat”

Nicușor Dan, totul despre relaxarea restricțiilor în București: ”Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat”

​Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că o eventuală relaxare a restricțiilor în București va fi analizată de comitetul municipal pentru situații de urgență: „Să mai așteptăm câteva zile, ca să vedem că această situație se stabilizează”.

Nicușor Dan, totul despre relaxarea restricțiilor în București: ”Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat”
de Andreea Cigolea    |    21 Ian 2021   •   12:30

Nicușor Dan atrage atenția că trebuie să mai așteptăm câteva zile până la o eventuală relaxare a restricțiilor în București, pe fondul pandemiei Covid-19, după ce Capitala a scăzut miercuri sub nivelul de trei cazuri la mia de locuitori.

„În primul rând, trebuie să salutăm această scădere, sunt niște cifre pe care mă uit în fiecare dimineață, suntem la sub 3, am fost la 7 în urmă cu o lună și jumătate. Vă spun sincer că la începutul mandatului am fost extrem-extrem de îngrijorat. Când am început mandatul la sfârșit de octombrie, eram pe o pantă ascendentă și chiar mi-a fost frică de unde am putea să ajungem. Purtarea măștii și atitudinea bucureștenilor ne-au ajutat să ajungem aici. O să fie o discuție în comitetul municipal pe situația asta și o să vedeți decizia pe care o să o luăm. Să mai așteptăm câteva zile, ca să vedem că această situație se stabilizează. Așa, pe cifre, am fost la 1.000 pe zi, am fost la 2.000 pe zi și acum pare că suntem undeva la 200-300-400 pe zi”, spune la RFI primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan spune că se va vaccina anti-COVID-19

Întrebat dacă nu e totuși ciudat că s-a trecut brusc de la peste 1.000 de infectări pe zi la circa 200, primarul Capitalei a răspuns: „Nu, nu, nu, au fost niște anomalii, date de faptul că nu s-a lucrat câteva zile de Crăciun și nu s-a lucrat câteva zile de Revelion, adică s-a lucrat la capacități mai mici, dar statistic, scăderea se vede”.

Nicușor Dan spune că se va vaccina anti-Covid-19: „Sigur, când o să-mi vină rândul, mă vaccinez, da”.

×
Subiecte în articol: Nicușor Dan București
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close