Antena 3 CNN Politică Noi negocieri PDL-UDMR. Marko: Avem deja propuneri de secretari de stat la Dezvoltare şi Economie

Noi negocieri PDL-UDMR. Marko: Avem deja propuneri de secretari de stat la Dezvoltare şi Economie

Noi negocieri PDL-UDMR. Marko: Avem deja propuneri de secretari de stat la Dezvoltare şi Economie
Sursa foto: Marko Bela
11 Ian 2010   •   13:30

6-7 posturi de secretari de stat, 5 prefecţi şi 10 subprefecţi, reprezentare echitabilă la nivelul conducerilor direcţiilor deconcentrate din teritoriu sunt pretenţiile pe care UDMR continuă să le susţină la neghocierile cu partenerii democrat-liberali. Liderul UDMR, Marko Bela a declarat că Uniunea a stabilit deja persoanele care vor fi propuse pentru funcţii de secretari de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului - Tanczos Barna - şi la Ministerul Economiei - Borbely Karoly.

Liderii coaliţiei de guvernare PDL-UDMR s-au întâlnit, luni, la Parlament, la şedinţă luând parte preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale UDMR şi preşedinţi ai organizaţiilor judeţene PDL din Transilvania, subiectele discuţiilor fiind colaborarea în teritoriu şi asigurarea conducerii instituţiilor deconcentrate.

"În ceea ce ne priveşte, majoritatea organizaţiilor noastre şi marea majoritate a electoratului nostru se află în Ardeal, deci în mod special trebuie să discutăm în legătură cu colaborarea din Ardeal şi nu numai despre funcţii", a spus preşedintele UDMR, Marko Bela

Marko Bela a precizat că în zilele următoare UDMR va decide şi alte nume care vor fi propuse pentru funcţii de secretar de stat. UDMR se aşteaptă să primească 6 sau 7 astfel de posturi.

În ceea ce priveşte ocuparea unor posturi la şefia deconcentratelor, Marko a afirmat că asumarea guvernării presupune "şi asumarea comună a răspunderii privind asigurarea conducerii deconcentratelor".

?La nivelul deconcentratelor trebuie să fie în mod firesc prezenţi în fruntea lor inclusiv specialişti maghiari? a apreciat Marko.

Liderul UDMR a dat ca sigură obţinerea a 5 posturi de prefecţi şi a altor 10 de subprefecţi, deşi, în prezent, premierul Emil Boc nu se grăbeşte cu semnarea hotărârilor de numire a acestor înalţi funcţionari.
Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close