Antena 3 CNN Politică Norica Nicolai: Principalele partide politice au o problemă foarte mare acum

Norica Nicolai: Principalele partide politice au o problemă foarte mare acum

Norica Nicolai: Principalele partide politice au o problemă foarte mare acum
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Noi 2015   •   20:15

Lista guvernului Iohannis-Ciolos a fost anuntata public. Noul cabinet coincide nu aniversarea unui an de la castigarea alegerilor prezidentiale de catre Klaus Iohannis

 
Toata lumea se intreaba care sunt intentiile noului cuplu politic Iohannis-Ciolos, pentru cat timp vom avea un nou guvern si o noua majoritate parlamentara. Pe scurt, o noua putere.  
 
Dacian Ciolos, noua vedeta publica in Romania, si-a dezvaluit intentiile sale politice intr-un interviu acordat evz.ro in Decembrie 2014. 
 
Afirmatiile lui Ciolos sunt foarte importante si ele arata ca a existat un plan in legatura cu implicarea sa la cel mai inalt nivel politic in Romania.
 
Subiectul a fost dezbătut în ediţia de duminică a emisiunii Punctul de Întâlnire, realizată de Radu Tudor. 
 
Europarlamentarul Norica Nicolai a explicat că principalele partide politice au o foarte mare problemă în acest moment. 
 
"Cioloş, consilier al domnului Flutur, apoi subsecretar de stat, apoi ministru, cea care l-a adus în viaţa publică a fost dreapta. Dacă însă ne uităm mai atent, cred că suntem în faţa unui proiect de schimbare a formulelor politice mari. Atât a PSD, cât şi a PNL. Domnul Cioloş spunea că şi PSD are nevoie de o reformă interioară. Eu ştiu, probabil că domnul Dâncu se va implica într-o altă formulă politică, pentru că este nevoie de o schimbare a ceea ce înseamnă structuri politice. 
 
Marele perdant în acest caz va fi PNL. Am sesizat că domnul Iohannis îl consideră uşor nefrecventabil. PSD are o foarte mare problemă. Dacă ar fi înţeles aceste semnale, ar fi ales o coaliţie, un premier politic. A fost legimitat de populaţie să facă asta. Dar PSD şi-a anulat orice posibiliate de a merge în faţa publicului şi de a spune că îşi poate asuma guvernarea. 
 
Principalele partide nu sunt capabile să îşi asume guvernarea. Altcineva guvernează în numele unei democraţii precare şi ambele partide vor avea o mare problemă de legimitare la următoare alegeri. Ce te legitimitează să ceri guvernarea prin vot la următoarele alegeri. Probabil că domnul Cioloş îşi propune o guvernare pe termen ceva mai lung", a conchis Norica Nicolai. 
 

×
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close