Antena 3 CNN Politică Norica Nicolai: UDMR ar trebui sa ia în calcul ieşirea de la guvernare

Norica Nicolai: UDMR ar trebui sa ia în calcul ieşirea de la guvernare

Norica Nicolai: UDMR ar trebui sa ia în calcul ieşirea de la guvernare
20 Feb 2008   •   13:46

Norica Nicolai a fost invitata emisiunii LIVE cu Anca Florea, la Radio NewsFM .Vicepreşedintele senatului şi al PNL, Norica Nicolai a declarat că UDMR ar trebui să părăsească guvernarea din cauza poziţiei diferite pe care a avut-o la recunoşterea independenţei provinciei Kosovo. ?În ceea ce priveşte UDMR, nu există o decizie, există ipoteze, opinii. UDMR-ul (...) ar trebui sa ia in calcul posibilitatea de a părăsi acest guvern?, a spus Norica Nicolai.

Poziţia României faţă de recunoaşterea independenţei Kosovo nu se va schimba în opinia Noricăi Nicolai. Vicepreşedintele Senatului are convingerea că ?Băsescu nu va spune niciodată altceva în afară de ce a spus luni despre aceptarea independenţei Kosovo.(...) Ne uităm la UE ca la Înalta Poartă. Uniunea adună state suverane, care au puncte de vedere. În această chestiune nu trebuie să ne aliniem la opinia Franţei sau a Germaniei doar pentru că suntem membri ai UE. În aceste zile, România a dat dovadă că este un stat suveran. Morala şi caracterul sunt foarte importante pentu această ţară?, a spus Norica Nicolai.

Un alt subiect abordat în emisiune este cel despre relaţia cu Partidul Democrat despre care Norica Nicolai a spus că este un partid condus de Elena Udrea. ?Noi am avut o relaţie diferită cu PD. Bănuiesc că, în acest moment, doamna Udrea conduce PD-ul.? În ceea ce priveşte intenţia de a-l chema în instanţă pe preşedintele Traian Băsescu, Nicolai doreşte să creeze un precedent în urma unei sentinţe favorabile ei.

?Nu înţeleg să obţin decât un precedent, nu beneficii materiale. Domnul Morar nu a avut dreptul să spună că Băsescu are imunitate. Nici preşedintele şi nici parlamentarii nu au imunitate. Au imunitate doar pentru declaraţiile lor politice şi pentru voturile exprimate în Parlament?, a spus Norica Nicolai.

Vicepreşedintele PNL şi-a exprimat părerea şi în privinţa taxei auto, considerând că taxa este de ajutor pentru mediu, doar că trebuie găsită o formulare a ei ?de bun simţ?. ?Taxa ne ajută, este necesară o taxă de mediu pentru că nu prea am facut ceva pentru mediu şi pentru a face ceva pentru mediu ne trebuie bani. Maşinile care poluează mai mult şi sunt mai vechi ar trebui să plătească o taxă magi mare, aceasta este, după părerea mea, formula de bun simţ?, a spus Norica Nicolai.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close