Antena 3 CNN Politică Noul regulament al Camerei Deputaţilor provoacă SCANDAL în Parlament

Noul regulament al Camerei Deputaţilor provoacă SCANDAL în Parlament

Noul regulament al Camerei Deputaţilor provoacă SCANDAL în Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    24 Mar 2015   •   08:59

Noul regulament al Camerei Deputaţilor provoacă scandal în Parlament. Miza este posibilitatea de schimbare mai uşoară a preşedintelui Camerei Deputaţilor, dar şi modul în care vor fi abordate cererile de încuviinţare a arestării care vin de la procurori. 

 
Liberalii au cerut amânarea dezbaterii în plen a noului regulament, sub pretextul unui punct de vedere din partea CSM. PNL a solicitat ca în noul regulament procedura de ridicare a imunităţii parlamentare să fie scurtată de la 8 zile, cum este în prezent, la 48 de ore. Au cerut însă amânarea votării regulamentului, pentru a cere puncte de vedere de la alte instituţii.  
 
PSD, în schimb, vrea să treacă proiectul cât mai repede de votul deputaţilor. 
 
Discuţiile au fost aprinse în Biroul Permanent şi pe subiectul privind schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor. Social-democraţii ţin cu dinţii de varianta în care preşedintele poate fi revocat doar la iniţiativa grupului parlamentar care l-a propus în funcţie. Liberalii vor însă o procedură mai uşoară, care să le lase loc de manevră. 
 
Valeriu Zgonea conduce Camera Deputaţilor din iulie 2012. Este la al doilea mandat, iar pe primul dintre acestea l-a obţinut după ce Roberta Ananstase a fost revocată, nu printr-o propunere venită din partea grupului parlamentar care a desemnat-o iniţial în funcţie, ci prin invocarea unei abateri regulamentare. 
 
Tot în iulie 2012, la Senat, Vasile Blaga a fost înlocuit de Crin Antonescu. Acesta a demisionat între timp, după ruperea USL, iar postul a fost preluat de Călin Popescu Tăriceanu în martie anul trecut. 
 

×
Subiecte în articol: Camera Deputatilor regulament
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close