Antena 3 CNN Politică NUP pentru Geoană dat de Parchetul de pe lângă ICCJ în cazul sesizării ANI privind falsul în declaraţii

NUP pentru Geoană dat de Parchetul de pe lângă ICCJ în cazul sesizării ANI privind falsul în declaraţii

NUP pentru Geoană dat de Parchetul de pe lângă ICCJ în cazul sesizării ANI privind falsul în declaraţii
Sursa foto: Mircea Geoanã
12 Mai 2010   •   11:40

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană a primit o rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale (NUP) pentru infracţiunea de fals în declaraţii sesizată de ANI, au declarat, miercuri, surse politice. Parchetul de pe lângă ICCJ a admis rezoluţia privind neînceperea urmăririi penale în cazul senatorului Mircea Geoană, în data de 4 mai, aceasta fiind transmisă la cabinetului preşedintelui Senatului miercuri, 12 mai.
"Parchetul de pe lângă ICCJ dispune NUP pentru infracţiunea de fals în declaraţii prevăzută de articolul 292, Cod Penal, faţă de senatorul Dan Mircea Geoană, preşedintele Senatului României", se arată în rezoluţia Parchetului, potrivit surselor citate de Mediafax.
La sfârşitul lunii ianuarie, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) l-a reclamat la Parchetul instanţei supreme pe preşedintele Senatului, Mircea Geoană, pentru fals în declaraţii în legătură cu achiziţionarea unui apartament şi a două locuri de parcare în valoare 733.000 de euro.
Mircea Geoană a susţinut atunci că acţiunea ANI în cazul său reprezintă o încercare vădită de defăimare a sa în ochii opinei publice, fiind "o vendetă politică a celor care conduc astăzi România şi o încercare de a interveni şi a influenţa rezultatul alegerilor din PSD".
Geoană a mai declarat că acuzele ANI la adresa sa fac parte dintr-un atac coordonat de la vârful statului român, respectiv de către Traian Băsescu, a cărui miză este discreditarea şi punerea PSD "cu botul pe labe".
Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close