Oprea ironizează moţiunea simplă a PSD pe pensiile militare: Poate fi numită moţiunea Farfuridi!

03 Mai 2010   •   17:13
Oprea ironizează moţiunea simplă a PSD pe pensiile militare: Poate fi numită moţiunea Farfuridi! Gabriel Oprea
Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea a ironizat luni, moţiunea simplă a PSD pe tema pensiilor militarilor, apreciind că acest demers ar putea fi mai bine intitulat "moţiunea Farfuridi". Oporea a susţinut că se aştepta să găsească în textul moţiunii simple cu tema "Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români", semnată de 38 de senatori PSD+PC şi PNL, elemente concrete din activitatea sa ca ministru, care să poată fi supuse unor "critici constructive".
"Din păcate, nu am găsit altceva decât o expunere constructivă, cu informaţii denaturate, menite să inducă în eroare opinia publică", a apreciat ministrul la dezbaterea moţiunii simple.
El a atras atenţia asupra unor neconcordanţe existente în textul moţiunii. Dacă în proiectul legii sistemului unitar de pensii se impută faptul că ar fi ar fi identic cu legea 19/2000, pe o altă pagină se afirmă că proiectul "aduce grave prejudicii pensionarilor".
"Ca în celebra piesă a lui Caragiale, moţiunea spune ori să se revizuiască, primesc, dar să nu se schimbe nimic, ori să nu se revizuiască, primesc, dar să se schimbe doar pe ici, pe colo, în părţile esenţiale. Moţiunea poate fi numită moţiunea Farfuridi, este o moţiune făcută pe genunchi, un exerciţiu tipic de demagogie şi superficialitate", a declarat ministrul.
Oprea a subliniat că grupul senatorilor independenţi, membri ai UNPR, vor vota proiectul de lege al pensiilor unitare, întrucât UNPR este "un partener loial" al Guvernului, dar va vota, în acelaşi timp, şi amendamentele care vor împiedica micşorarea pensiilor militarilor.
"Este preţul pe care eu îl plătesc, ca om politic, pentru că am respectat principiile până la capăt şi nu am trădat interesul naţional, (...) refuzând să numesc interlopi în funcţii care ţin de siguranţa naţională. (...) UNPR va sparge monopolul PSD, steaua PSD apune. (...) Această moţiune face publicitate gratuită noului partid, UNPR, şi arată cât de mare este panica la sediul PSD. (...) Aş putea să îi iau unul câte unul pe cei care lansează atacuri murdare împotriva parlamentare progresişti, dar care acum doi ani când eram ministru se gudurau pe lângă mine, crezând că voi accepta să fac aranjamentele lor murdare", a avertizat Oprea.
Antena3.ro

x close