Antena 3 CNN Politică Oprescu critică TVR: "Unii oameni" suferă de "balcanism" şi manifestă "parti-pris-uri" politice

Oprescu critică TVR: "Unii oameni" suferă de "balcanism" şi manifestă "parti-pris-uri" politice

Oprescu critică TVR: "Unii oameni" suferă de "balcanism" şi manifestă "parti-pris-uri" politice
Sursa foto: Sorin Oprescu
19 Noi 2009   •   12:25

"Unii oameni" din TVR suferă de "balcanism" şi manifestă "parti-pris-uri" politice clare a acuzat joi, candidatul independent Sorin Oprescu situaţia de la postul de televiziune publică. Referindu-se la dezbaterea anulată ieri, Oprescu a reproşat conducerii TVR că "nimic nu s-a respectat din ceea ce s-au înţeles" iniţial staff-urile de campanie ale candidaţilor prezidenţiali.
Oprescu a mai apreciat că este puţin probabil ca o confruntare între candidaţii la Preşedinşie să mai aibă loc, el apreciind că "nimeni nu doreşte această întâlnire".
"Aştept în continuare, dacă există această posibilitate. Din punctul meu de vedere, este puţin probabil. Nimeni nu doreşte această întâlnire. Hai să o spunem pe cinstite", a afirmat Oprescu.
Primarul Capitalei a subliniat că TVR trebuia să organizeze dezbaterea la care să participe candidaţii la Preşedinţie, după modelul practicat deja în campaniile electorale precedente.
"Eu cred că televiziunea publică trebuia să organizeze acest lucru, aşa cum a făcut de fiecare dată când a fost campanie electorală prezidenţială. Sunt convins că şi atunci erau parti-pris-uri, că şi atunci existau influenţe, dar nu până acolo să prostească pe tot poporul român că unul nu vrea, că altul nu vrea şi că deschiderea este totală", a spus Oprescu.
Totuşi candidatul independent susţine că directorul TVR, Alexandu Sassu nu este principalul responsabil pentru nularea confruntării electorale de ieri.
"Nu cred că Sassu este capul răutăţilor. Cred că balcanismul din unii oameni din televiziune, care au parti-pris-uri foarte clare de ani de zile. Acolo (în TVR - n.r.) a fost o zonă din asta, care numai publică nu a fost dacă era să te iei după apartenenţa politică sau după regulile exprimate de unul sau altul din angajaţii cu funcţii importante în televiziune. Mă rog, Sassu este conducătorul", a susţinut Oprescu.
Dezbaterea care urma să aibă loc, miercuri seară, la TVR, între candidaţii la prezidenţiale a fost anulată, organizatorii anunţând că 4 dintre cei 7 invitaţi au refuzat să se prezinte. Modul în care Sassu s-a inserat în negocierile de ieri purtate de echipele de campanie a primilor cinci candidaţi prezidenţiali l-a determinat pe preşedintele Traian Băsescu să declare că s-a dovedit a fi un al treilea mogul, "subordonat mogulilor Vântu şi Voiculescu". Băsescu l-a criticat pe Sassu pentru acordul încheiat cu trusturile Antena şi Realitatea legat de prezenţa unor moderatori de la aceste posturi la dezbaterea candidaţilor care urma să aibă loc la TVR.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close