Antena 3 CNN Politică Oprescu îi dă replică lui Blaga: Iliescu îmi respectă independenţa

Oprescu îi dă replică lui Blaga: Iliescu îmi respectă independenţa

Oprescu îi dă replică lui Blaga: Iliescu îmi respectă independenţa
02 Iun 2008   •   22:09

?Îl respect pe Ion Iliescu ca om dar şi ca fost preşedinte, şi sunt convins că şi el respectă independenţa mea?, a declarat Sorin Oprescu, în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de luni seară. Declaraţia candidatului independent la Primăria Capitalei a fost făcută în contextul acuzaţiilor făcute de Vasile Blaga, cu privire la prietenia sa cu fostul şef al statului, Ion Iliescu, asociat cu mineriadele din `90.



?Nu am fost pe nicăieri la mineriadă, doar în spital, şi am tratat victimele minerilor. Atunci eram un tanar medic la 40 de ani care, împreună cu zecile de medici de la urgenţă, am tratat atât victimele minerilor cât şi minerii bătuţi de nu ştiu cine?, a declarat Sorin Oprescu.

Acesta a continuat precizând că ?Vasile Blaga, la ora respectivă făcea parte din FSN, în Bihor, ba mai mult adresa şi telegrame de mulţumire minerilor. Ca probă, fostul prim ministrui Petre Roman, va confirma acest lucru daca nu-l va părăsi onestitatea?, a declarat Oprescu.

Vorbind despre relaţia sa cu PSD, Sorin Oprescu a ţinut să precizeze că în cadrul partidului a avut un comportament ?bazat pe onestitate.?

?Nu mi-a făcut niciodată plăcere să vorbesc despre lucrurile din interiorul PSD, nu-mi place nici azi şi nu voi vorbi niciodată de diferendele mele cu conducerea PSD. Nu am ce să-mi reproşez, nu am plecat din PSD ca un fiu risipitor?, a precizat Sorin Oprescu.

În ceea ce priveşte acuzaţiile conform cărora ar fi omul lui Traian Băsescu, candidatul independent Sorin Oprescu a spus că ar putea fi ?şi omul licuriciului mare şi al licuriciului mic. Nu am avut niciodată relaţii de prietenie, poate doar de simpatie. L-am criticat pe preşedinte de pe poziţia de senator de opoziţie, am luat poziţie faţă de mai multe lucruri care s-au întâmplat de-a lungul vremii?, a menţionat Sorin Oprescu.

?Dacă facem o analiză, un om, Oprescu, se bate cu o maşină politică - PD-L?, a precizat analistul politic Bogdan Teodorescu, prezent în cadrul emisiunii Sinteza Zilei de luni seară. Acesta a continuat analiza precizând că ?susţinerea care vine din celelate partide are o parte de bine si una de rau: Sorin Oprescu trebuie să ajungă la 50 la sută, deoarece nu are o organizaţie politică, care să scoată oameni la vot."

Jurnalistul Ion Cristoiu, invitatul permanent al emisiunii Sinteza Zilei, a declarat că ?Oprescu va face o mare prostie dacă va intra în discuţia despre mineriadă.? După părerea jurnalistului, ?problema cea mai mare va fi ieşitul la vot, Blaga are în spate o maşinarie, din acest punct de vedere?, a mai spus Ion Cristoiu.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close