Antena 3 CNN Politică Oprescu sesizează AEP cu privire la sumele de campanie cheltuite de Băsescu și Geoană

Oprescu sesizează AEP cu privire la sumele de campanie cheltuite de Băsescu și Geoană

Oprescu sesizează AEP cu privire la sumele de campanie cheltuite de Băsescu și Geoană
Sursa foto: Sorin Oprescu
12 Noi 2009   •   14:33

Candidatul independent la Preşedinţie Sorin Oprescu va face o sesizare către AEP pentru sumele investite în campania lui Traian Băsescu. Edilul susține că aceste sume sunt mult peste nivelul legal și mai mari chiar decât cele investite în campania lui Mircea Geoană. De altfel, staful său de campanie a depus o sesizare și în cazul candidatului social-democrat.
Oprescu a afirmat joi, că Mircea Geoană a învestit circa 50 de milioane de euro în campania electorală, încălcând astfel prevederile legale. El a arătat că staful său de campanie a sesizat deja AEP în această privinţă.

"Staful meu de campanie a făcut o sesizare AEP să demareze cercetări cu privire la încălcarea Legii 334 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale de către candidatul PSD, Mircea Geoană. Conform prevederilor legale, limita maximă a cheltuielilor care pot fi efectuate de către un partid politic în campaie este de 15 milioane lei, la care se adaugă derogarea permisă de maximum 50 de salarii de baze minime brute pe ţară", a declarat Oprescu.
Edilul Capitalei a anunțat că va face şi o a doua sesizare, care îl priveşte pe candidatul Traian Băsescu, pe aceeaşi temă a cheltuielilor excesive. "Probabil celalaltă sesizare, făcută azi, (joi, n.r.) va pleca pentru Traian Băsescu", a menționat Oprescu.
Întrebat cât consideră că au investit contracandidaţii săi, Mircea Geoană şi Traian Băsescu, din estimările sale, Oprescu a răspuns: "În jur de 50 de milioane de euro. Vorbesc pe cifrele pe care le am în faţă. A doua sesizare (în privinţa lui Traian Băsescu, n.r.)- nu ştiu, îmi închipui că e mult mai mare ca la PSD".
Antena3.ro

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close