Antena 3 CNN Politică Orban: Antonescu, cel mai potrivit pentru şefia PNL, pe bază de moţiuni, dar nu pe vot pe liste

Orban: Antonescu, cel mai potrivit pentru şefia PNL, pe bază de moţiuni, dar nu pe vot pe liste

Orban: Antonescu, cel mai potrivit pentru şefia PNL, pe bază de moţiuni, dar nu pe vot pe liste
Sursa foto: Ludovic Orban, Crin Antonescu
22 Feb 2010   •   15:00

Crin Antonescu este cel mai potrivit pentru funcţia de preşedinte al partidului, dar nu trebuie să fie reconfirmat pentru această funcţie în baza unui vot pe liste, a declarat colegul său, prim-vicepreşedintele Ludovic Orban. El a explicat că de fapt el nu este împotriva moţiunilor, ci împotriva votului pe liste.
"Am declarat public că în momentul de faţă consider că cel mai nimerit, cel mai potrivit pentru a ocupa funcţia de preşedinte al PNL este Crin Antonescu. Nu resping nici ideea prezentării unor moţiuni care să conţină programul politic al partidului, strategia politică, poziţionarea faţă de celelalte formaţiuni din spectrul politic şi de asemenea să prezinte de fapt începutul unui program de guvernare alternativ la lipsa de soluţii, incompetenţa şi haosul adus în România de camarila portocalie. Dar cred că delegaţii care vin la Congres, care reprezintă elita PNL şi de fapt reprezintă baza partidului, trebuie să aibă acest drept, ca alături de Crin Antonescu să aleagă toţi membrii echipei de conducere prin candidaturi individuale", a precizat Orban.
Întrebat dacă va candida doar pentru funcţia prim-vicepreşedinte, Ludovic Orban a răspuns: "Cu siguranţă, am anunţat public şi îmi voi depune candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL".
El a explicat că între liberali există diferenţe de păreri în ceea ce priveşte sistemul de alegere, menţionând că el crede că "la baza alegerii lui Antonescu ca preşedinte al PNL trebuie să stea o moţiune care de fapt înseamnă program politic, strategie politică şi plan de acţiune pentru următorii trei ani".
"Dar cred că echipa noastră, atât a lui Antonescu, cât şi a mea, este întreg PNL", a spus Ludovic Orban, precizând că el va participa la elaborarea tuturor documentelor de poziţie ale partidului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close