Antena 3 CNN Politică Orban: Decizia de emitere a tichetelor de vacanţă reprezintă o "nesimţire".

Orban: Decizia de emitere a tichetelor de vacanţă reprezintă o "nesimţire".

Orban: Decizia de emitere a tichetelor de vacanţă reprezintă o "nesimţire".
Sursa foto: ludovic orban
16 Apr 2009   •   01:40

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a afirmat, miercuri, la Mamaia, că singurul minister unde Guvernul nu a operat reduceri bugetare la sfârşitul săptămânii trecute este cel al Turismului şi consideră că decizia de emitere a tichetelor de vacanţă reprezintă o "nesimţire".

"Singura zonă unde nu s-au operat reduceri este zona unde cântă găina, respectiv Ministerul Turismului. Găina promite că va cloci ouă de aur, dar sunt convins că singurul rezultat va fi că cocoşul se va umfla şi mai tare, ca în poveste, furând diverse bogăţii de la diferitele moşii pe unde trece. Este o nesimţire faţă de români să îţi permiţi acest lux de a emite tichete de vacanţă, în condiţiile în care n-ai majorat pensiile, n-ai majorat salariile profesorilor, sectorul sanitar este subfinanţat. Ce-i trebuie chelului, ştiţi la cine mă refer, tichie de mărgăritar!", a declarat Ludovic Orban, la Delegaţia Permanentă a PNL Constanţa.

El a susţinut că românii trăiesc prost deoarece singurul interes al celor aflaţi la putere este satisfacerea clientelei poltice, şi nu guvernarea ţării.

"Românii trăiesc mai prost pentru că, de fapt, nu avem Guvern, ci avem două găşti care şi-au dat mâna într-o sfidare totală faţă de cei care i-au votat, care au drept unic interes satisfacerea clientelei politico-economice flămânde care le-a finanţat campaniile electorale. Nu există nimic care să-i unească pe aceşti indivizi care se fac că guvernează în România, în afara de pofta de a-şi umple buzunarele şi de pofta de a strânge cât mai mulţi bani cu care să-i mituiască pe alegătorii din România", a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Ordonanţa Guvernului aflată în vigoare prevede că instituţiile din sectorul bugetar pot emite tichete de vacanţă, cu valori nominale de 10, 20, 30, 40 şi 50 lei, urmând să plătească unităţilor afiliate cu care au încheiat contracte pentru decontarea tichetelor de vacanţă contravaloarea acestora, după prestarea serviciilor de turism.

Nivelul maxim al sumelor care pot fi acordate salariaţilor sub formă de tichete de vacanţă este contravaloarea a şase salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, pentru un salariat, în decursul unui an fiscal.

Legea prevede că angajatul care a beneficiat de tichete de vacanţă nu mai beneficiază de prima de vacanţă în cursul anului respectiv sau de bilete de odihnă.

Sumele corespunzătoare tichetelor de vacanţă acordate de către angajator sunt deductibile la calculul impozitului pe profit şi se deduc din baza impozabilă în cazul microintreprinderilor care au optat pentru plata impozitului pe profit.

Guvernul estima la acel moment că în 2009 aproximativ 100.000 de angajaţi ar putea beneficia de tichete de vacanţă, iar scutirile la impozite prevăzute de lege ar putea diminua cu 35.992.800 lei încasările la bugetul de stat.

Ministrul Turismului, Elena Udrea, declara că tichetele de vacanţă sunt disponibile pe piaţă începând joi, 9 aprilie, iar companiile interesate le pot achiziţiona de la unităţile emitente.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close