Antena 3 CNN Politică Orban nu va fi rivalul lui Chiliman pentru şefia PNL Bucureşti. Funcţia de primvice, obiectiv principal

Orban nu va fi rivalul lui Chiliman pentru şefia PNL Bucureşti. Funcţia de primvice, obiectiv principal

Orban nu va fi rivalul lui Chiliman pentru şefia PNL Bucureşti. Funcţia de primvice, obiectiv principal
Sursa foto: Ludovic Orban
22 Feb 2010   •   10:55

Preşedintele interimar al PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, va candida joia viitoare, la alegerile de la organizaţia liberală din Capitală, pentru un mandat plin de preşedinte. Unul din posibilii săi contracandidaţi, Ludovic Orban a infirmat această posbilitate, declarând că este interesat să -şi deăună candidatura numai pentru de primvicepreşedinte. Liderul Crin Antonescu susţine însă că nu s-a hotărât încă dacă va păstra în structura de conducere această fucţie la viitorul Congres.
Potrivit unor surse liberale, Ludovic Orban şi-ar fi creat un plan de rezervă: să obţină şefia PSD Bucureşti la alegerile din această săptămână pentru a-şi asigura o funcţie în partid în cazul în care la Congres, funcţia de prim-vice va fi desfiinţată cu concursul vicepreşedinţilor şi cu asentimentul lui Crin Antonescu, iar alegerea partidului se va face pe bază de moţiuni şi nu de candidaturi individuale.
Orban a infirmat o candidatură la şefia PNL Bucureşti, precizând el vrea să candideze la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL. "Eu vreau să candidez la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL în cadrul unei competiţii democratice prin candidaturi individuale aşa cum este firesc în Partidul Naţional Liberal", a declarat Orban, citat de Mediafax, evitând să ofere un răspuns concret privind calea de urmat în cazul adoptării unui Statut care prevede alegerea conducerii pe moţiuni.
Liderul PNL Crin Antonescu a afirmat însă luni că nu s-a decis dacă va păstra funcţia de primvice în viitoarea formulă de conducere a partidului.
?Nu mă pot hotărî dacă rămâne (funcţia de primvicepreşedinte ? n.r.), dar am tot timpul pentru asta? a explicat Antonescu.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close