Antena 3 CNN Politică Orban: Parlamentarii PNL vor vota împotriva bugetului şi vor susţine în plen amendamentele respinse

Orban: Parlamentarii PNL vor vota împotriva bugetului şi vor susţine în plen amendamentele respinse

Orban: Parlamentarii PNL vor vota împotriva bugetului şi vor susţine în plen amendamentele respinse
Sursa foto: Ludovic Orban
11 Ian 2010   •   13:47

Conducerea PNL a decis să nu voteze proiectul de buget în formula dorită de Guvermn şi să-şi suţină cele peste 2000 de amenfamente respinse în plenul reunit al legislativului, în speranţa că o parte din ele vor fi adoptate cu aportul reprezentanţilor parlamentari ai altor formaţiuni politice. Prim-vicepreşedintele liberal, Ludovic Orban a anunţat, luni, că parlamentarii partidului îşi vor susţine în plen miile de amendamente aprobate şi respinse în comisii.

"Am decis să susţinem în plen toate amendamentele de reducere a fiscalităţii aprobate în comisiile parlamentare şi pe cele neaprobate: suspendarea impozitului forfetar, reducerea majorărilor de întârziere, 5% TVA pe construcţii. Vom susţine şi amendamentele pe care nu am reuşit să le trecem: reducerea CAS, aplicarea legii pensiilor, stabilirea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, modul de finanţare a proiectelor de investiţii", a declarat Orban, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului.

PNL a depus peste 2000 de amendamente la Buget, majoritatea lor fiind respeinse în comsiiile parlamentare de specialitate. Cel mai important succes obţinut de liberali a privit acordarea de finaţări pentru CJ-.uri şi primării numai după ce acestea vor face dovada finalizării proiectelor aflate în derulare.
Orban a mai anunţat convocarea pentru sfârşitul lunii ianuarie a unei conferinţe a Ligii Aleşilor Locali, pentru a întocmi o analiză a modului în care primarii liberali au fost discriminaţi de guvernele PSD-PD-L şi PD-L la capitolul finanţare.

?Nu mai acceptăm nici o discriminare a primarilor liberali. În prezent nu sunt respectate o serie de drepturi garantate de Constituţie, dreptul la educa-ie, ajutor social, ş.a.m.d? a subliniat Orban.

Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close