Antena 3 CNN Politică Orban reaminteşte contestatarilor săi ce înseamnă liberalismul: Competiţie liberă, nu vot pe moţiuni

Orban reaminteşte contestatarilor săi ce înseamnă liberalismul: Competiţie liberă, nu vot pe moţiuni

Orban reaminteşte contestatarilor săi ce înseamnă liberalismul: Competiţie liberă, nu vot pe moţiuni
Sursa foto: Ludovic Orban
09 Feb 2010   •   14:32

Confruntat cu perspectiva de a nu mai face parte din echipa de conducere a colegului Crin Antonescu, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban a firmat marţi că liberalismul ar trebui să însemne o competiţie liberă, şi nu vot pe moţiuni.
"Nu am obiceiul să comentez în public poziţiile mele legate de organizarea internă a PNL, care, după opinia mea, nu sunt de interes public. Cred că întotdeauna Congresul partidului, care practic reprezintă cei mai importanţi oameni din partid, are înţelepciunea să ia cele mai bune decizii pentru PNL" a evitat Orban un răspuns clar cu privire la afirmaţiile liderului PNL, Crin Antonescu care sugerau intenţia de a susţine o candidatură pe bază de moţiuni le viitorul Congres PNL.
Orban a subliniat însă că va susţine la Congres aceleaşi puncte de vedere pe care le afirmă de aproape 20 de ani. "Liberalismul înseamnă în primul rând o competiţie liberă, fair-play, între indivizi. Atât în societate, cât şi în interiorul PNL, ar trebui să însemne acelaşi lucru. Valorile individuale trebuie să iasă la suprafaţă prin legitimitatea pe care le-o conferă votul individual exprimat de fiecare delegat la Congres", a spus liberalul.
Întrebat de ce se opune vehement propunerii privind alegerea conducerii partidului pe baza moţiunilor, Orban a replicat: "Aţi văzut la mine vehemenţă?".
"Eu cred în valorile liberalismului şi consider că aceste idei şi valori trebuie aplicate şi în organizarea internă a PNL, dar, vă repet, toate punctele mele de vedere referitoare la modificarea Satutului, la strategia politică, la pachetul de legi care să vină în aplicarea programului de guvernare liberală le voi exprima în interiorul PNL", a subliniat Orban.
Orban a refuzat să precizeze dacă a vorbit cu Antonescu despre problema viitoarei echipe de conducere, el limitându-se să afirme că a participat la toate reuniunile organismelor statutare ale PNL, care au avut loc de la congres până astăzi.
Prim-vicepreşdintele PNL a evitat să estimeze şi cu privire la şansele pe care Antonescu le va avea pentru dobândirea unui nou mandat de preşedinte la noul Congres.
"Sunt un delegat la Congresul PNL, voi vota sigur în funcţie de modul în care se va adopta Statutul şi în funcţie de strategia politică a partidului, tot ceea ce înseamnă alternativă de guvernare la ceea se întâmplă în România astăzi", a mai precizat liberalul.
Antonescu, a declarat, luni seară pentru Realitatea Tv, că e posibil ca Ludovic Orban să nu facă parte din echipa sa, chiar dacă acesta din urmă ar dori acest lucru, având în vedere diferenţele de păreri existente cu privire la alegerii noii conduceri a PNL pe moţiuni.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close