Antena 3 CNN Politică Orban se laudă cu conflictele avute cu Stolojan şi Tăriceanu: Nu sunt pentru prima dată trimis la plimbare

Orban se laudă cu conflictele avute cu Stolojan şi Tăriceanu: Nu sunt pentru prima dată trimis la plimbare

Orban se laudă cu conflictele avute cu Stolojan şi Tăriceanu: Nu sunt pentru prima dată trimis la plimbare
Sursa foto: Ludovic Orban
16 Feb 2010   •   13:39

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban l-ar susţine susţine pe Crin Antonescu în continuare şa şefia partidului numai dacă acesta va respecta principiul votului uninominal. În ceea ce priveşte diferendele sale de opinii şi excluderea din viitoarea echipă de conducerea actualului lider de partid, Orban a reamintit că nu e prima oară când e trimis la plimbare, dar asta nu-l împiedică să rămână consecvent principiilor sale liberale.

"În ceea ce mă priveşte, am declarat public că îl voi susţine pe domnul Antonescu pentru un nou mandat de preşedinte, dar aşa cum am făcut în mod consecvent în ultimii aproape 20 de ani voi susţine democraţia, aplicarea principiilor liberale, în primul rând în PNL. Am anunţat public ieri (luni - n.r.) care este poziţia mea - vreau să candidez la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, într-un mecanism de alegere democratic caracteristic liberalilor prin candidaturi individuale", a declarat liderul PNL la Antena3.



Orban s-a referit şi la excluderea sa din echipa viitoare a partidului, reamintind că nu este prima oară când este trimis de un preşedinte PNL la plimbare.
?Sunt un om care-şi respectă convingerile. Cine nu acţionează în baza valorilor şi principiilor nu este un om serios, după părerea mea. Eu am spus acelaşi lucru şi în 2002 şi în 2005, indiferent câţi au fost alături de mine eu mi-am spus punctul de vedere. Nu este pentru prima data când cineva mă trimite la plimbare. Am avut un dialog de acest fel şi cu domnul Stolojan, la un moment dat şi cu domnul Tăriceanu", a mai spus Ludovic Orban.

Liberalul a criticat sistemul de alegeri pe listă, motivând că "este o afectare a dreptului de a candida şi de a alege" al liberalilor, precizând că el nu crede că un singur om este mai deştept decât 1.500 de delegaţi la un Congres.
"Nu poate să spună un om: ŤSunt mai deştept decât voi, tot partidul. Îmi pun eu oamenii pe care îi vreau pe listăť. Formaţiunile politice nu sunt nişte firme. Eu nu cred că un singur om e mai deştept decât 1.500 de membri care sunt elita PNL. Ce învaţă un lider politic în sistemul de listă? Păi, învaţă că trebuie să se pună bine cu cel care consideră el că o să fie şeful. Acesta e comportamentul care va fi încurajat în orice formaţiune politică", a adăugat Ludovic Orban.

Prim-vicepreşedintele PNL s-a arătat mai deranjat de faptul că media l-a prezentat de mult ca un om petrecăreţ şi a evitat să precizeze dacă va candida la şefia PNL.
"Nu vă pot da un răspuns acum. Nu mă joc cu vorbele şi cu candidaturile. Nu am luat nicio decizie. Dacă voi candida, voi candida pentru că am nişte motive extrem de serioase să candidez", a spus Orban.

Antena3.ro

×
Parteneri
Florian Coldea, pus sub control judiciar cu cauţiune de 500.000 lei
x close