Antena 3 CNN Politică Paleologu: Esenţial pentru PDL e să avem congres "pe bune", fără control al aparatului de partid

Paleologu: Esenţial pentru PDL e să avem congres "pe bune", fără control al aparatului de partid

Paleologu: Esenţial pentru PDL e să avem congres "pe bune", fără control al aparatului de partid
Sursa foto: Foto: Intact Images
08 Ian 2013   •   11:35

Pentru limpezirea lucrurilor în PDL este esenţială organizarea unui congres "pe bune", fără control din partea aparatului de partid, aşa cum s-a întâmplat la ultimele două convenţii, a afirmat secretarul executiv al PDL Theodor Paleologu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

"Esenţial pentru limpezirea lucrurilor în PDL este să avem un congres pe bune, fără control din partea aparatului de partid, aşa cum s-a întâmplat la ultimele două congrese. Dacă perpetuăm aceleaşi metode specifice centralismului democratic, ne furăm singuri căciula", scrie Paleologu, citat de Mediafax.

El mai precizează că "înfrângerile usturătoare sunt un catalizator al schimbărilor interne pentru partidele care au energia şi voinţa supravieţuirii".
   
Eurodeputatul PDL Cristian Preda a declarat joi, la RFI, că aceia care nu vor să plece din fruntea partidului încearcă să-şi consolideze poziţia şi să pregătească o reconfirmare a lor, fie prin congres, fie prin "acord tacit", el apreciind că urgenţa pentru PDL o reprezintă candidatul la prezidenţiale.
   
Cristian Preda a dat de înţeles că analiza internă din PDL în privinţa alegerilor parlamentare durează prea mult.
   
"Eu şi Sever Voinescu am făcut această analiză şi am constatat că 30%, cât ne-am propus noi, nu-i egal cu 16%, cât am obţinut împreună cu aliaţii noştri din Alianţa România Dreaptă. Partidul se pregăteşte să facă o analiză şi probabil că în următoarele zile, sper acest lucru, se va anunţa un calendar al întâlnirilor actualei conduceri cu filialele, pentru că s-a convenit ca rezultatele să fie vreo două luni discutate filială cu filială, într-un soi de circuit al conducerii în teritoriu. În fine, asta a fost soluţia. Nu mi se pare că e o soluţie bună şi vom vedea la sfârşitul lui februarie, când în principiu e programată o reuniune a CNC, dacă în urma acestei analize se va face sau nu şi o Convenţie, un congres", a spus Preda.
   

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close