Antena 3 CNN Politică Parchetul, sesizat de ANI în cazul deputatului Robert Negoiţă, pentru nedeclararea a peste 50 mil. euro

Parchetul, sesizat de ANI în cazul deputatului Robert Negoiţă, pentru nedeclararea a peste 50 mil. euro

Parchetul, sesizat de ANI în cazul deputatului Robert Negoiţă, pentru nedeclararea a peste 50 mil. euro
Sursa foto: Robert Negoiþã
16 Apr 2010   •   14:26

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă ICCJ pentru săvârşirea de către deputatul PSD Robert Negoiţă a infracţiunii de fals în declaraţii. Parlamentarul PSD este acuzat că nu a declarat, în 2009, venituri din 2008 în valoare de peste 50 milioane de euro, el intrând sub incidenţa infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 292 din Codul Penal.
Agenţia precizează că s-a sesizat din oficiu în urma publicării mai multor articole de presă care semnalau faptul că Negoiţă ar fi acumulat împreună cu familia o avere ce depăşeşte veniturile realizate, majorând în anul 2009 capitalul societăţii comerciale "Domus Stil Construct" cu aproximativ 66 milioane lei.


"ANI s-a făcut de râs de atâtea ori până acum şi ţine să se mai facă de râs încă o dată. Este adevărat, am rulat sume de zeci sau sute de mii. Dacă spuneau că am greşit cu 5 lei sau cu 7 euro, era altceva, dar să spună 5 milioane de euro este o tâmpenie. ANI ţine neapărat să se mai facă de râs încă dată şi o să-i fac şi eu de râs", a reacţionat Negoiţă la auzul veştii.

Potrivit Legii nr. 144/2007, republicată, deputaţii reprezintă una dintre categoriile de persoane care au obligaţia declarării averii şi a intereselor.
"Procedura de înştiinţare, aşa cum este prevăzută de Legea nr. 144/2007, republicată, a fost îndeplinită în baza mandatului poştal, domnul Robert Sorin Negoiţă fiind informat despre declanşarea procedurii de verificare a declaraţiilor de avere şi de interese, precum şi cu privire la drepturile sale de a lua cunoştinţă de actele şi lucrările dosarului, de a fi asistat sau reprezentat de avocat şi de a prezenta orice elemente justificative pe care le consideră necesare", se arată în comunicatul ANI.
Dispoziţii generale ale Legii de înfiinţare a ANI, precum şi privind publicarea declaraţiilor de avere au fost declarate neconstituţionale de CC, care a extins discuţiile asupra acestei legi în urma excepţiilor de neconstituţionalite ridicate în procesul ANI-medicul Şerban Brădişteanu.
Potrivit articolul 147 din Constituţie, dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord aceste prevederi cu cele ale legii fundamentale.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close