Antena 3 CNN Politică Parlamentarii independenţi au început să migreze la PD-L

Parlamentarii independenţi au început să migreze la PD-L

Parlamentarii independenţi au început să migreze la PD-L
Sursa foto: Parlament
16 Ian 2010   •   14:02

PD-L întoarce foaia. Odată votat bugetul pe 2010, democrat-liberalii par să se poată lipsi de voturile venite din partea grupului parlamentar al independenţilor. Mai mult, democrat-liberalii nu se dau înapoi nici de la racolarea, pe faţă, a cât mai multor parlamentari traseişti proveniţi nu numai din rândurile opoziţiei, ci şi din rândul foştilor parteneri reprezentanţi de grupul parlamentar al independentului Gabriel Oprea, se arată în Evenimentul Zilei.

Sprijinul acordat, în ultima perioadă, de parlamentarii independenţi cabinetului Boc pare să-şi fi arătat roadele. Executivul a bifat cu succes primul obiectiv major pe anul acesta - adoptarea bugetului. Numai că o dată rezolvată chestiunea bugetului, democrat liberalii nu s-au sfiit să-şi schimbe strategia, se arată în Evenimentul Zilei. Jurnaliştii susţin că PD-L încearcă atragerea traseiştilor politici, respectiv a parlamentarilor care se grăbesc să devină independenţi.

În vizorul PDL se află în special aleşii ce fac parte din grupul independenţilor, iniţial excluşi din rândurile PSD sau PNL. Aşa se face că din 25 de membri, independenţii au rămas doar cu 18 parlamentari, şi aceştia pe hârtie, mai scrie Evenimentul Zilei.

Explicaţia este simplă. Dizolvarea grupului condus de Gabriel Oprea ar scurta lista de funcţii guvernamentale la care a emis pretenţii acesta. Se pare că acestea nu erau puţine - liderul independenţilor ar fi dorit secretari de stat, agenţii guvernamentale dar şi şefi de deconcentrate în judeţe.

Dacă migraţia din grupul independenţilor către PD-L va continua în acelaşi ritm, grupul lui Oprea nu va mai putea să îndeplinească condiţia obligatorie pentru formarea unui grup parlamentar, respectiv minim zece deputaţi.

Antena 3

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close