Antena 3 CNN Politică Parlamentarii PDL cer FMI să impună legea salarizării unice angajaţilor BNR, CNVM, CSA şi CSSPP

Parlamentarii PDL cer FMI să impună legea salarizării unice angajaţilor BNR, CNVM, CSA şi CSSPP

Parlamentarii PDL cer FMI să impună legea salarizării unice angajaţilor BNR, CNVM, CSA şi CSSPP
Sursa foto: Camera Deputaþilor
27 Oct 2009   •   13:47

22 de parlamentari ai PDL au adresat, marţi, o scrisoare deschisă FMI prin care îi solicită reanalizarea condiţiilor impuse României penbtru a putea fi incluşi în legea salarizării unitare şi angajaţii BNR, CNVM, CSA şi CSSPP.
Deputatul PDL Daniel Oajdea a explicat că Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru legea salarizării unitare, dar că de la prevederile acestui act normativ sunt în continuari exceptaţi salariaţii BNR, CNVM, Comisia de supraveghere a asigurărilor, CNVM şi Comisia de supraveghere a pensiilor private.
"Aceste persoane au venituri lunare aberant de mari şi nu este normal ca în sistemul de stat să existe privilegiaţi. De exemplu, venitul mediu brut pe anul 2008 al preşedintelui Comisiei de supraveghere a Asigurărilor este de 19.600 euro lunar. Deşi, conform legii nr.44 din 2/05/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, aceste persoane sunt obligate să îşi facă publice veniturile prin declaraţia de avere, la rubrica venituri este completat Ťconform fişei fiscaleť", se invocă în scrisoarea adresată FMI.
Scrisoarea mai reclamă că, în aceste condiţii, "păstrarea în aceste instituţii a unor salarii de zeci de mii de euro lunar este inacceptabilă în condiţiile în care salariul minim brut este de 600 de lei şi salariul minim brut pe economie este de 1702 lei".
"Sunt cazuri în care pensionarii se află în situaţia de a nu-şi putea plăti cheltuielile curente cu întreţinerea şi medicamentele. Păstrarea unor asemenea dezechilibre în sistemul de salarizare duce implicit la afectarea bugetului şi economiei naţionale. Vă rugăm să efectuaţi toate formalităţile necesare pentru a permite eliminarea în cel mai scurt timp a acestor deficienţe şi să ne comunicaţi care este poziţia FMI faţă de cele prezentate", mai cer semnatarii acestui demers.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close