Antena 3 CNN Politică Parlamentarii PDL, mandataţi să urgenteze constituirea comisiei de revizuire a Constituţiei

Parlamentarii PDL, mandataţi să urgenteze constituirea comisiei de revizuire a Constituţiei

Parlamentarii PDL, mandataţi să urgenteze constituirea comisiei de revizuire a Constituţiei
Sursa foto: Gheorghe Flutur
18 Ian 2010   •   15:25

Grupurile parlamentare ale PDL au fost abilitate de Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului să accelereze, la începutul sesiunii parlamentare de primăvară, constituirea comisiei constituţionale pentru aplicarea rezultatului referendumului, a anunţat, luni, vicepreşedintele Gheorghe Flutur.
"Am solicitat în mod expres liderilor celor două grupuri parlamentare să discute cu celelalte partide parlamentare şi facem un apel pe această cale pentru a respecta voinţa populaţiei şi la începutul sesiunii dorim să se constituie comisia constituţională, pentru a discuta modificarea Constituţiei, în sensul rezultatului referendumului din toamna anului trecut", a precizat Flutur.
Vicepreşedintele PDL a subliniat că PDL, ca cel mai mare partid din Parlament, are responsabilitatea şi obligaţia de a cere acest lucru. În acest sens, PDL va purta discuţii atât cu partenerii de la UDMR, cât şi cu celelalte partide parlamentare, pentru stabilirea calendarului de funcţionare a comisiei constituţionale.
PDL propune înfiinţarea unei comisii de revizuire a Constituţiei în conformitate şi cu prevederile ultimului referendum naţional, care să fie formată din 21 de senatori şi deputaţi, un reprezentant al Guvernului, unul al Preşedinţiei şi al Avocatului Poporului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ninge în toiul lunii mai, pe Transalpina. Avertisment pentru șoferi
x close