Antena 3 CNN Politică Paul Stănescu (PSD): "PNL-USR a decis: ascundeţi morţii, îngropaţi adevărul!"

Paul Stănescu (PSD): "PNL-USR a decis: ascundeţi morţii, îngropaţi adevărul!"

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, critică respingerea înființării comisiei de anchetă privind raportările în pandemie: "Începând de ieri, Coaliția PNL-USR a inaugurat industria disprețului față de adevăr".

Paul Stănescu (PSD): "PNL-USR a decis: ascundeţi morţii, îngropaţi adevărul!"
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    12 Mai 2021   •   11:17

"Majoritatea parlamentară PNL-USR a decis: ascundeți morții, îngropați adevărul! 230 de parlamentari au votat ca numărul românilor morți în pandemie să fie băgat sub preș. Au respins înființarea comisiei parlamentare de anchetă, propusă de PSD, care avea ca scop restabilirea adevărului.

Mesajul a fost clar: liberalii care au ascuns numărul morților nu trebuie trași la răspundere. Începând de ieri, Coaliția PNL-USR a inaugurat industria disprețului față de adevăr", transmite Paul Stănescu.

Social-democratul spune că, până la urmă, românii vor afla "câți morți au ascuns în statistici" guvernanții.

"Recent, am spus că adevărul, faptele și responsabilitatea sunt principalele arme cu care trebuie să luptăm împotriva pandemiei. Însă, acest guvern face lucrurile exact pe dos. Dar, minciuna are picioare scurte. Vom afla oricum, mai devreme sau mai târziu, câți morți au ascuns în statistici. Această majoritate parlamentară va rămâne în istorie pentru ”îngroparea” morților în statistici false.

Un motiv plauzibil pentru care încearcă din răsputeri să îngroape cifrele reale este că, cel mai probabil, lucrurile sunt mult mai grave decât s-a spus. De la sutele de morți anunțate inițial de Voiculescu, presa a descoperit că sunt 5.000. Dar dacă sunt 10.000? Dacă sunt și mai mulți? PSD va face tot ce este politic posibil ca adevărul să iasă la lumină. Românii trebuie să știe, nu–i așa, domnule Cîțu?", adaugă Stănescu.

Secretarul general al PSD afirmă că Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, sunt obligați „să scoată la lumină” datele corecte.

"De ce nu publică raportul anchetei interne despre care se spune că este gata? Îi șantajează cumva pe liberali? Sau vor să-l coafeze mai bine? Astfel de jocuri politice și manipulări ale cifrelor sunt toxice, la fel ca toată guvernarea liberalo-useristă", conchide Paul Stănescu.

Senatorii și deputații au respins, ieri, proiectul de înființare a Comisiei de anchetă privind falsificarea datelor pandemiei, propus de PSD.

156 de parlamentari au votat "pentru", 230 "contra" și nu a fost înregistrată nicio abținere.

×
Subiecte în articol: Paul Stănescu PSD
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close