Antena 3 CNN Politică PC a validat protocolul de colaborare cu PNL şi l-a invalidat pe cel cu PSD

PC a validat protocolul de colaborare cu PNL şi l-a invalidat pe cel cu PSD

PC a validat protocolul de colaborare cu PNL şi l-a invalidat pe cel cu PSD
Sursa foto: Foto: Intact Images
10 Ian 2011   •   13:04

Consiliul Naţional al Partidului Conservator a validat, luni, protocolul de colaborare cu Partidul Naţional Liberal, care prevede înfiinţarea Alianţei de Centru Dreapta. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi. Tot luni, liderii conservatori au invalidat protocolul de colaborare cu PSD.

În cursul dimineţii, forurile de conducere ale PNL şi PC s-au reunit, separat, pentru validarea proiectului Alianţei de Centru Dreapta. Evenimentul de semnare a protocolului ar urma să aibă loc la ora 13:30, la Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Prin protocol se stabileşte, printre altele, că cele două formaţiuni vor avea candiaţi comuni la alegerile din 2012 şi 2016. Preşedintele PNL susţine că alianţa cu conservatorii nu vizează împărţirea unor posturi şi nici câştiguri electorale, ci îndepărtarea regimului democrat liberal. Iar pentru asta e necesară coagularea forţelor din opoziţie.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a precizat că protocolul de colaborare cu PSD va fi încheiat la Tribunal, pe cale amiabilă.



×
Subiecte în articol: PC PNL colaborare PSD protocol
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close