Antena 3 CNN Politică PDL a cedat UDMR Garda Financiară şi cea de Mediu. UDMR mai vrea şi conducerea unui aeroport

PDL a cedat UDMR Garda Financiară şi cea de Mediu. UDMR mai vrea şi conducerea unui aeroport

PDL a cedat UDMR Garda Financiară şi cea de Mediu. UDMR mai vrea şi conducerea unui aeroport
Sursa foto: guvern
19 Ian 2010   •   17:49

Negociatorii PDL şi UDMR au bătut, luni seară, palma pe agenţiile şi autoriţătile care ar urma să revină formaţiunii lui Marko Bela. Garda Financiară şi Garda de Mediu, Administraţia Naţionale "Apele Române" şi Oficiul pentru Minorităţi vor fi conduse de reprezentanţi ai Uniunii, care vor fi secondaţi pentru un control reciproc de directori-adjuncţi numiţi de democrat-liberali, susţin surse din cadrul celor două formaţiuni politice.

Spre compensaţie, Uniunea va primi dreptul de a numi directori adjuncţi în câteva agenţii guvernamentale mai importante.
UDMR mai doreşte, din anumite considerente de imagine, să primească conducerea unui aeroport important. Democrat-liberalii par de acord cu pretenţiile Uniunii în materie, dar exclud numirea unui udemerist la nivelul aeroporturilor din Bucureşti, susţin sursele citate.

Nu este exclus ca PDL să aplice în acest domeniu acelaşi scenariu folosit cu Marian Vanghelie, liderul PSD Bucureşti pe vremea când acest partid se afla la guvernare, susţin surse democrat-liberale. În 2009, primarul de sector 5 a căutat să-şi pună propriul om la conducerea Aerportului Henri Coandă. După multe amânări a vreunei desemnări, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu l-a menţinut numai câteva zile pe omul lui Vanghelie înainte de a-l da afară.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close