Antena 3 CNN Politică PDL a retras sprijinul politic acordat lui Gheorghe David şi lui Petru Filip

PDL a retras sprijinul politic acordat lui Gheorghe David şi lui Petru Filip

PDL a retras sprijinul politic acordat lui Gheorghe David şi lui Petru Filip
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Iul 2012   •   09:41

Grupul parlamentar PDL din Senat a depus la Biroul Permanent al Senatului o solicitare privind retragerea sprijinului politic pentru Gheorghe David şi Petru Filip, în urma demisiei acestora din formaţiunea democrat-liberală, informează Mediafax. Cei doi deţin în prezent funcţii în conducerea Senatului.
   
PDL menţionează în solicitarea către Biroul Permanent că le retrage sprijinul politic celor doi senatori din funcţiile deţinute în conducerea Senatului - vicerpeşedinte, respectiv secretar, întrucât sunt "obţinut prin susţinere politică".
   
Petru Filip deţine funcţia de vicepreşedinte în Biroul Permanent al Senatului, în timp ce Gheorghe David este secretar.
   
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a contestat, marţi, la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului. Blaga a susţinut că nu au fost respectate niciuna dintre condiţiile necesare revocării din funcţie a preşedintelui Senatului, el amintind că Biroul Permanent s-a reunit în condiţiile în care nu avea cvorum.
   
Preşedintele PDL a spus că doi dintre cei care au decis - vicepreşedintele Petru Filip şi un secretar, Gheorghe David - prin demisia din PDL, şi-au pierdut de drept calitatea pe care o aveau în Biroul Permanent al Senatului. "Drept urmare, nu au lucrat în cvorum", a conchis Blaga.
   
Petru Filip, vicepreşedinte al Senatului, a anunţat, în 23 aprilie, că pleacă din PDL şi se înscrie în PSD. În 2 mai, senatorul Petru Filip a anunţat că va activa în cadrul grupului PSD.
   
Petru Filip este senator de Bihor şi a preluat preşedinţia interimară a Senatului după revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană, până la alegerea lui Vasile Blaga.
   
Senatorul Gheorghe David a anunţat, marţi, în plenul Senatului, că îşi încetează activitatea în grupul senatorial al democrat-liberalilor şi că va activa în continuare în grupul PSD.
   

×
Subiecte în articol: sprijin politic pdl
Parteneri
Horoscop 22 septembrie 2023. Scorpionii sunt orbiți de dragoste
x close