Antena 3 CNN Politică PDL ar discuta cu restul partidelor propuneri de îmbunătăţire a raporturilor dintre instituţii

PDL ar discuta cu restul partidelor propuneri de îmbunătăţire a raporturilor dintre instituţii

PDL ar discuta cu restul partidelor propuneri de îmbunătăţire a raporturilor dintre instituţii
Sursa foto: Gheorghe Flutur
15 Mar 2010   •   13:08

PDL este pregătit să discute cu restul partidelor parlamentare şi alte elemente de modificare a Constituţiei decât cele vizate de ultimul referedum naţional, dacă acestea se vor referi la nevoia de modernizare a instituţiilor statului pentru ase elimina pe viitor eventualel conflicte dintre ele, a declarat luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional. În ceea ce priveşte discuţiile de astăzi de la Cotroceni, el a precizat că mandatul PDL este foarte clar: accelerarea punerii în vigoare a referendumului pentru unicameral şi reducerea numărului de parlamentari.
"Mandatul nostru este foarte clar: PDL susţine şi face toate demersurile pentru accelerarea punerii în vigoare a referendumului pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de paralementari", a anunţat vicepreşedintele PDL .
El a explucat că PDL doreşte aplicarea referendumului în mod "imperativ" şi va cere şi celorlalte partide aplicarea acestuia cât mai repede.
"Suntem pregătiţi să discutăm şi alte modificări, în aşa fel încât noua formă să răspundă imperativului de modernizare a statului, prin reglementarea puterilor în stat, ţinând cont de existenţa unor conflicte şi neînţelegeri dintre unele puteri ale statului", a mai spus Flutur, invocând necesitatea îmbunătăţirii raporturilor dintre instituţiile statului.
La consultările de la Cotroceni pe tema revizuirii Constituţiei vor participa din partea PDL, Emil Boc, Adriean Videanu, Vasile Blaga şi Gheorghe Flutur.
Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic a ieşit de la Terapie Intensivă!
x close