Antena 3 CNN Politică PDL cere audierea lui Dan Nica pentru presupusa implicare a DGIPI în campania electorală

PDL cere audierea lui Dan Nica pentru presupusa implicare a DGIPI în campania electorală

PDL cere audierea lui Dan Nica pentru presupusa implicare a DGIPI în campania electorală
Sursa foto: Dan Nica
07 Sep 2009   •   13:44

PDL are de gând să-i aducă pe ministrul Internelor, Dan Nica şi pe liderul PSD, Marian Vanghelie în faţa comisiilor de apărare ale Parlamentului pentru afirmaţiile legate de implicarea DGIPI şi folosirea arhivei acestui serviciu de informaţii pentru denigrarea unor politicieni înainte de campani electorală pentru prezidenţiale, a anunţat luni, după şedinţa BPN, vicepreşedintele Gheorghe Flutur.

?Am solicitat domnului Emil Boc să-i solicite, la rândul său, lui Dan Nica explicaţii în ceea ce priveşte declaraţiile fără precedent lansate de un lider PSD privind unele probleme legate de unitatea doi si un sfert si arhiva acestui serviciu de informaţii? a declarat Flutur. El a mai arătat că PDL a solicitat comisiei parlamentare de resort, cea de apărare să facă toate demersurile pentru a-i chema la audieri pe cei implicaţi în domeniu.

Flutur a spus că PDL consideră declaraţiile lui Marian Vanghelie de "o gravitate fără precedent". "PDL nu poate fi indiferent la informaţiile foarte grave legate de arhive, de unităţi de securitate care să fie implicate în campania electorală, a explicat Flutur raţiunile demersului PDL.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, vicepremierul Dan Nica a ţinut să afirme însă luni că în mandatul său de ministru nu s-a umblat la arhiva DGIPI şi nu s-a întâmplat nimic care să fie în afara legii. Pus să comenteze afirmaţiile lui Marian Vanghelie despre posibila mutare a arhivei DGIPI, ministrul internelor a infirmat teza lnsată de colegul său de partid: "Nici vorbă, cum să fie mutată? Deci la arhivă nu s-a umblat şi nu s-au făcut elemente care să fie în afara legii de când sunt eu ministru de interne" a subliniat Nica.


Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vanghelie DGIPI audiere comisie aparare Campanie
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close