Antena 3 CNN Politică PDL cere audierea miniştrilor Cabinetului Croitoru pentru luni şi vot de validare în plen marţi

PDL cere audierea miniştrilor Cabinetului Croitoru pentru luni şi vot de validare în plen marţi

PDL cere audierea miniştrilor Cabinetului Croitoru pentru luni şi vot de validare în plen marţi
Sursa foto: Gheorghe Flutur
26 Oct 2009   •   13:10

Democrat-liberalii vor cere astăzi în şedinţa Birourilor Permanente reunite ale Parlamentului ca audierea miniştrilor Cabinetului Croitoru să aibă loc luni după-amiază, iar votul în plen, marţi. Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a anunţat, astăzi, după şedinţa BPN, că liderii grupurilor parlamentare au fost mandataţi să vină cu acestă propunere, în ciuda semnalelor reticente ale Opoziţiei.
""Considerăm că e nevoie de un calendar accelerat pentru audierea miniştrilor şi pentru votul final. Mandatul dat de conducerea PDL celor două grupuri parlamentare din Senat şi Camera Deputaţilor a fost pentru susţinerea în comisii şi în plen a Guvernului Croitoru", a declarat Flutur.
El a precizat că liderii PDL au cerut respectarea unui calendar pentru acest început de săptămână, astfel că liderii grupurilor parlamentare ale PDL vor solicita în şedinţa Birourilor Permanente reunite ca audierea miniştrilor desemnaţi să aibă loc luni după-amiază şi marţi dimineaţă, iar marţi după-amiază să se desfăşoare votul în plen.

Argumentele invocate pentru această grabă procedurală ţin de respectarea obligaţiilor pe care România le-a asumat în relaţia cu FMI, angajamente greu de pus în practică de un guvern interimar în condiţiile în care oficialii Fondului sunt aşteptaţi să vină miercuri la Bucureşti, pentru fondurile de peste 2,5 miliarde de euro necesare în perioada următoare.
Flutur a opinat că guvernul restrâns de 14 ministere propus de Croitoru este format din persoane care au experienţă politică şi profesională, oameni din fostul cabinet dar şi oameni noi, specialişti.
"Sperăm ca şi ceilalţi parlamentari vor judeca la rece, şi vor judeca cu responsabilitate şi mai puţin cu logică de campanie", a conchis Flutur.
Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, însă, luni, că parlamentarii social-democraţi nu vor aviza favorabil, la audierile din comisii, niciun ministru propus de premierul-desemnat, Lucian Croitoru, cu o singură posibilă excepţie: Bogan Aurescu.
Lista Guvernului propus de Croitoru este formată din : Gheorghe Pogea - Finanţe, Emeric Saghi - Interne, Radu Berceanu - Transporturi, Bogdan Aurescu - Externe, Adriean Videanu - Economie, Daniel Funeriu - Educaţie, Tineret, Sport, Vasile Blaga - Dezvoltare Regională, Mihai Şeitan - Muncă, Cătălin Predoiu - Justiţie, Adrian Rădulescu - Agricultură, Cristian Vlădescu - Sănătate, Theodor Paleologu - Cultură, Sulfina Barbu - Mediu, Mihai Stănişoară-Apărare.
Antena3.ro

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close