Antena 3 CNN Politică PDL cere demisia ministrului Barbu, dacă printre manifestanţi nu se găsesc membri din "formaţiuni paramilitare"

PDL cere demisia ministrului Barbu, dacă printre manifestanţi nu se găsesc membri din "formaţiuni paramilitare"

PDL cere demisia ministrului Barbu, dacă printre manifestanţi nu se găsesc membri din "formaţiuni paramilitare"
Sursa foto: Foto: Agerpres
20 Oct 2013   •   17:52
PDL cere ministrului de Interne şi SRI să verifice dacă printre manifestanţii anti-Roşia Montană sunt reprezentanţi ai unor formaţiuni paramilitare, Radu F. Alexandru spunând că ministrul Daniel Barbu, care s-a referit la astfel de grupări, ar trebui demis dacă afirmaţiile se dovedesc a fi false.
Ministrul Culturii, Daniel Barbu a declarat, sâmbătă seară, la Antena 3, că a fost identificat "autorul" incidentului din Centrul Vechi, în persoana "tânărului universitar fără operă" Claudiu Crăciun.
"Ştim şi autorul, îmi permit să-l spun, Claudiu Crăciun, a fost identificat. E păcat, că înţeleg că este un tânăr universitar", a spus Barbu.
Potrivit ministrului, Crăciun este cel care "a invitat" oamenii să vină "acolo". "Sigur, e puţin penibil că cineva care este universitar - sigur, universitar fără operă şi probabil de aici a acumulat multe frustrări - a montat astfel de episoade, care îmi ţin cuvântul şi mă bucur că Victor Ponta, domnul prim-ministru, a avut aceeaşi impresie ca şi mine, mie mi s-a părut că e o Sturmabteilung, adică o formaţiune paramilitară, o formaţiune de asalt", a spus ministrul.
El a relatat că în urmă cu trei săptămâni un reprezentant al protestatarilor a fost invitat la Parlament de către "o comisie" şi acesta a "a ameninţat" că există formaţiuni paramilitare care se constituie şi care îi vor distruge pe politicieni şi pe familiile acestora.
Duminică, vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa cere de urgenţă ministrului de Interne şi SRI să verifice acuzaţiile ministrului Culturii.
De asemenea, Radu F. Alexandru a spus că PDL cere demiterea ministrului dacă acuzaţiile se dovedesc neadevărate.
"PDL cere de urgenţă, ministrului de Interne şi instituţiilor abilitate ale statului, în speţă SRI, să declare public dacă există şi cel mai slab indiciu privind existenţa unor reprezentanţi ai unor asemenea formaţiuni în rândul manifestanţilor. Dacă nu există asemenea probe, îi cerem premierului Victor Ponta demiterea de urgenţă a ministrului Daniel Barbu, pentru acte de instigare în faţa unor oameni care şi-au susţinut un punct de vedere manifestând paşnic de atâta vreme", a spus democrat-liberalul.
Radu F. Alexandru a menţionat că recentele afirmaţii ale lui Barbu, care, potrivit democrat-liberalului, vorbeşte despre reprezentanţi ai unor "formaţiuni paramilitare şi de asalt" în rândurile manifestănţilor împotriva proiectului Roşia Montană, sunt "nesusţinute şi neprobate", şi amintesc de declaraţiile făcute în 1989 de Nicolae Ceauşescu.
"Ca un membru al Guvernului României să se lanseze în asemenea afirmaţii, de o gravitate extremă, este un lucru sub nicio formă de acceptat", a fost de părere Radu F. Alexandru.
 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close