Antena 3 CNN Politică PDL Ilfov, pe punctul de a ceda: Omul lui Oprea, acceptat în schimbul unui post de secretar de stat

PDL Ilfov, pe punctul de a ceda: Omul lui Oprea, acceptat în schimbul unui post de secretar de stat

PDL Ilfov, pe punctul de a ceda: Omul lui Oprea, acceptat în schimbul unui post de secretar de stat
Sursa foto: Gabriel Oprea
11 Ian 2010   •   14:44

În ecuaţia politică de putere este sănătos câteodată să mai şi cedezi. Acest sfat a fost astăzi de conducerea PDL colegilor gălăgioşi de la filiala Ilfov, supăraţi de impunerea ca prefect a omului de încredere al mai vechiului lor adversar, Gabriel Oprea. Conducerea P DL nu şi-a însoţit mesajul de împăciuire doar cu vorbe goale. PDL Ilfov, una din cele mai importante filiale ale partidului va primi cel puţin un post de secretar de stat în noul guvern Mai împăcat cu situaţia, preşedintele PDL Ilfov, Cristache Rădulescu s.a angajat ca joi să-şi potolească colegii de organizaţie care se vor reuni în şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL.
La finalul BPN, Rădulescu a părut mai tolerant cu numirea lui Dan Cornel Branga ca prefect de Ilfov. El a precizat că va merge în şedinţa Biroului Permanent Judeţean al filialei cu propunerea BPN ca pedeliştii ilfoveni să înţeleagă situaţia existentă şi să-l accepte pe Dan-Cornel Baranga ca prefect de Ilfov.
"Independenţii au cerut un post de prefect la Ilfov, noi am fost cei sacrificaţi. Cineva trebuie să facă un sacrificiu, rămâne să discutăm în BPJ", a declarat Rădulescu.
Liderul PDL Ilfov a sugerat că a renunţat să mai ceară ca instalarea lui Baranga să fie doar temporară. "Mergem cu propunerea pe care ne-a făcut-o BPN: să înţelegem situaţia creată deja şi cea existentă (...) Nu-i vorba de lăsat moartă, e vorba de o situaţie creată căreia trebuie să-i găsim o soluţie? a explicat Rădulescu.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov a recunoscut că democrat-liberalii ilfoveni urmează să primească posturi de secretar de stat, însă s-a găbit să explice că respectivele funcţii nu vor constitui o compensaţie pentru pierderea postului de prefect, ci o răsplată pentru rezultatele obţinute în alegeri.
"Bineînţeles că va avea(secretar de stat-n. r.) pentru că totul se face în ordinea rezultatelor, în funcţie de procentele pe care le-am obţinut. Discuţiile astea se vor face cu fiecare organizaţie judeţeană la momentul în care se încheie clasamentul. Se va face un clasament pe cele patru alegeri locale, parlamentare, europarlamentare şi prezidenţiale, apoi fiecare preşedinte va fi chemat şi se va discuta în funcţie de rezultatele pe care le-a avut", a conchis Cristache Rădulescu.
La rândul său, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a spus că situaţia de la Ilfov nu a fost discutată luni de către Biroul Permanent, însă nu a exclus posiblitatea unor discuţii particulare între colegi de-ai săi. Flutur a recomandat colegilor de la organizaţia din Ilfov să facă un sacrificiu şi să-l accepte pe Baranga în interesul partidului.
"Cred că sunt anumite nemulţumiri punctulale, pot fi şi la alte organizaţii, nu doar la Ilfov, dar eu cred că până la urmă pentru interesul partidului, pentru crearea majorităţii, pentru votarea bugetului de stat, trebuie să existe înţelegere.Într-o negociere politică mai trebuie să şi cedezi", a spus vicepreşedintele PDL.
El a reamintit că PDL nu a câştigat singur alegerile. ?Am făcut o coaliţie şi cu UDMR şi cu independenţii şi ceilalţi care ne susţin şi eu cred că în acest context va exista înţelegere, înţelepciune şi maturitate politică pentru cea mai bună soluţie", a subliniat Flutur, referindu-se la nemulţumirile membrilor organizaţiei Ilfov.
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close