Antena 3 CNN Politică PDL merge în plen cu revocarea şefului Senatului. Puterea are majoritatea, dar Geoană va prezida şedinţa

PDL merge în plen cu revocarea şefului Senatului. Puterea are majoritatea, dar Geoană va prezida şedinţa

PDL merge în plen cu revocarea şefului Senatului. Puterea are majoritatea, dar Geoană va prezida şedinţa
Sursa foto: Traian Igaº
09 Mar 2010   •   15:21

Senatorii PDL nu dezarmează după eşecul introducerii pe ordinea de zi a conducerii Senatului a solicitării de revocare a preşedintelui acestui for legislativ, Mircea Geoană. Mai mult chiar, Geoană este acuzat de dictatură şi de noi încălcări ale Regulamentului Senatului. Potrivit lui Traian Igaş, liderul senatorilor democrat-liberali, Geoană nu ar fi trebuit să fie prezent la şedinţa de Birou Permanent de astăzi unde s-a luat în discuţie solicitarea de revocare a sa din funcţia de şef al Senatului.

Senatorul PDL a anunţat că miercuri, în plen, reprezentanţii majorităţii guvernamentale vor face apel la toate prevederile regulamentare pentru a introduce pe ordinea de zi solicitarea de revocare. PDL, UDMR şi independenţii au în total 71 de senatori, fapt care face posibilă revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, în condiţiile în care sunt necesare 69 de voturi. Singura problemă constă în şansele de a introduce solicitarea de revocare pe ordinea de zi a plenului, în condiţiile în care Mircea Geoană va fi cel care va prezida lucrările de mâine ale acestui for legislativ.

?Asistăm la un nou abuz, cu incălcarea Regulamentului din partea presşedintele Senatului care a avut o solicitare de revocare. Potrviti Regulamentului, el nu putea să conducă şedinţa de azi a BP. Totodată, fiecare grup parlamentar poate solicita introducerea pe ordinea de zi a BP a unei solicitări fără ca acest Birou să se poată pronunţa prin vot. Constatăm că avem o dictatură în BP susţinută chiar de preşedintele Senatului? a acuzat Igaş.

El a cerut chestorului Senatului, social-democratul Ioan Chelaru, să explice pe ce baze regulamentare a calificat drept ?indamisibilă? cererea PDL în timpul şedinţei conducerii Senatului.

?Domnul Chelaru care a făcut aceasta calificare să vină cu articolul din regulament unde scrie că o astfel de solicitare e indamisibilă ca neconstituţională? a mai spus Igaş.



?Cererea noastră rămâne valabilă în continuare. Mâine vom uza de toate pârghiile pe care ni le dă regulamentul pentru a introduce pe ordinea de zi această solicitare. Dacă nu se va introduce pe ordinea de zi vom face solicitări în continuare la BP? a explicat Igaş.

Marius Vulpe, Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close