Antena 3 CNN Politică PDL nu este de acord cu trecerea CNAS în subordinea Ministerului Sănătăţii

PDL nu este de acord cu trecerea CNAS în subordinea Ministerului Sănătăţii

PDL nu este de acord cu trecerea CNAS în subordinea Ministerului Sănătăţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    17 Aug 2011   •   08:29
UPDATE 14.15 - PDL nu este de acord cu trecerea CNAS în subordinea Ministerului Sănătăţii (MS). Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu. Surse din UDMR anunţaseră că există pregătit un nume pentru Ministerul Sănătăţii, dar că acesta va fi anunţat doar dacă PDL va accepta trecerea CNAS în subordinea MS.

UPDATE 13.22
- Surse: UDMR ar putea nominaliza astăzi un ministru al Sănătăţii, doar dacă PDL decide în şedinţa BPN să treacă CNAS în subordinea Ministerului Sănătăţii. Surse: În cazul în care PDL nu acceptă trecerea CNAS în subordinea Ministerului Sănătăţii, funcţia va fi ocupată interimar de Laszlo Borbely sau Kelemen Hunor.

UPDATE 11.50
- UDMR cere un nou minister, după ce negocierile în coaliţie pe tema unui nou ministru la Sănătate au eşuat. Mai exact, s-a luat în calcul şi posibilitatea ca, în cazul în care CNAS nu trece la Ministerul Sănătăţii, UDMR să primească un alt minister la schimb, cel puţin asta şi-ar dori maghiarii.

Premierul Emil Boc asigură însă, că nu sunt tensiuni în coaliţie. "În primul rând, nu sunt tensiuni în coaliţie şi, în scurt timp, vom avea şi un nou ministru al Sănătăţii", a declarat prim-ministrul Emil Boc.

Dacă nu se va ajunge la o înţelegere, atunci va trebui numit un ministru interimar, pentru o perioadă de 45 de zile.

În ceea ce priveşte soarta CNAS, aceasta ar putea trece în subordinea Parlamentului, a Ministerului Sănătăţii ori a premierului. În acest moment, CNAS este autonomă, iar şeful instituţiei este numit de premier.

Discuţiile vor continua până spre sfârşitul săptămânii, având în vedere că pe 19 august expiră termenul până la care UDMR trebuia să numească un înlocuitor pentru Cseke.

UPDATE 11.15
- Negocierile pentru desemnarea unui nou ministru al Sănătăţii au eşuat. Şedinţa coaliţiei de la guvernare s-a terminat după o oră şi jumătate, dar nu s-a ajuns la nici o concluzie, potrivit reporterului Antena 3.

Negocierile dintre PDL şi UDMR au eşuat, după ce UDMR a pus condiţii pentru desemnarea unui înlocuitor pentru Cseke Atilla. Mai exact, liderii uniunii cer ca CNAS să intre în subordinea Ministerului Sănătăţii.

Numirea unui nou ministru al Sănătăţii şi problema subordonării Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) au fost discutate miercuri, în şedinţa coaliţiei.

Peste două zile, expiră termenul până la care UDMR trebuia să propună un nou ministru la Sănătate. Una dintre condiţiile puse de partenerul de guvernare a fost ca CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii (MS).

Nu este exclus ca o decizie în privinţa noului ministru să fi fost luată deja în China, unde premierul a fost însoţit de liderul UDMR, Kelemen Hunor. De altfel, subiectul a fost abordat şi marţi seară, după revenirea în ţară a prim-ministrului, într-o întâlnire informală la care au mai participat Elena Udrea, Roberta Anastase, Gheorghe Flutur şi Ioan Oltean.

Pe 4 august,
Cseke Atttila a demisionat din funcţia de ministru al Sănătăţii. El şi-a justificat decizia de a demisiona prin faptul că este nemulţumit de banii primiţi de MS la rectificarea bugetară, care s-a discutat fără a i se cere punctul de vedere. 
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close