Antena 3 CNN Politică PDL nu vrea să-şi asume responsabilitatea pentru suspendarea fondurilor europene. Află pe cine aruncă vina

PDL nu vrea să-şi asume responsabilitatea pentru suspendarea fondurilor europene. Află pe cine aruncă vina

PDL nu vrea să-şi asume responsabilitatea pentru suspendarea fondurilor europene. Află pe cine aruncă vina
Sursa foto: Foto: cdn3.spiegel.de
27 Oct 2012   •   17:14

PDL dă vina pe guvernul Tăriceanu pentru suspendarea fondurilor europene, deşi controlul făcut de Comisia Europeană vizează perioada 2010 - 2011, când la putere era guvernul Boc. Autoritatea care trebuia să controleze licitaţiile pentru fonduri europene era condusă de un membru PDL, Cristina Trăilă, iar un raport al corpului de control al guvernului arată că ANRMAP dădea avertismente în loc să-i amendeze pe cei care comiteau nereguli. 

Potrivit democrat liberalilor, Guvernul Tariceanu este primul vinovat pentru presuspendarea fondurilor europene. Andreea Paul a susţinut cã în 2009, când PDL a intrat la guvernare, gradul de absorbţie a banilor europeni era zero.

Fostul preşedinte al ANRMAP, Cristina Trăilă, acuzat că nu a controlat eficient licitaţiile cu fonduri europene, susţine cã nu are nimic sã-şi reproşeze. Mai mult, dã vina pe actuala guvernare.

În timpul mandatului Cristinei Trăilă, Corpul de Control al Guvernului a constat deficienţe majore în procesul de achiziţii publice.

Comisia Europenă a decis presuspendea fondurilor europene pentru programele "Transport", "Regional" şi "Creşterea competitivităţii economice". Asta după ce misiunile de audit au scos la iveală foarte multe  deficienţe.






×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close