Antena 3 CNN Politică Pentru ce funcție vrea să candideze Marcel Ciolacu. Anunțul făcut de liderul PSD

Pentru ce funcție vrea să candideze Marcel Ciolacu. Anunțul făcut de liderul PSD

Marcel Ciolacu a declarat, marți seară, că nu exclude să candideze pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, vizată, de altfel, atât de Ludovic Orban, cât și de Dan Barna. Liderul PSD a precizat că membrii Consiliului Politic social-democrat vor decide strategia partidului pe termen scurt, inclusiv numele candidaților la funcțiile publice.

Pentru ce funcție vrea să candideze Marcel Ciolacu. Anunțul făcut de liderul PSD
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
de Dan Gabor    |    08 Dec 2020   •   23:00

„Deci gașca perdanților a terminat cu guvernul și... E o decizie pe care o să o luăm în interiorul Partidului după ce facem o analiză, după ce vedem ponderile și o să vorbim cu toți jucătorii politici și vom creiona... E dreptul fiecăruia să candideze. Din punctul meu de vedere, avem de apărat un vot al românilor și cred că vom candida la ambele funcții, atât la Cameră, cât și la Senat.

Asta este părerea mea. O să avem următorul Consiliul Politic Național, unde o să și facem formalitatea statutară de a-l desemna pe domnul Rafila. Acolo vom și lua aceste decizii”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR.

Cât despre candidatura sa la șefia Camerei Deputaților, funcție pe care o deține în prezent, Ciolacu a spus:

„Este posibil să candidez eu, este posibil să candideze alt coleg din Partidul Social Democrat. S-a schimbat PSD. PSD nu mai înseamnă că președintele partidului trebuie să fie ori șef la Cameră, ori șef la Senat, ori premier, ori candidatul la președinție. PSD s-a schimbat. Am văzut, am avut un prim-ministru șef de partid care le știe pe toate, vorbește cu specialiștii, dar nu e nominalizează, pentru că nu există și am văzut unde a ajuns cu această atitudine”, a precizat Ciolacu.

Potrivit lui Marcel Ciolacu, PSD va atinge 35-36% în Parlament, urmând să aibă 111 reprezentanți în Camera Deputaților și 48 sau 49 membri în Senat.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu
Parteneri
Documentul care arată muşamalizarea tragediei de la CE Oltenia
x close