Antena 3 CNN Politică "Perlele" gramaticale ale politicienilor români, scoase la iveală de declaraţiile de avere

"Perlele" gramaticale ale politicienilor români, scoase la iveală de declaraţiile de avere

"Perlele" gramaticale ale politicienilor români, scoase la iveală de declaraţiile de avere
Sursa foto: Foto: Videonews
13 Sep 2011   •   09:56
 
Limba română, dar şi mărcile unor autoturisme pe care le deţin, îi pun în dificultate pe mulţi dintre oficialii români. Declaraţiile de avere ale politicienilor scot la iveală greşeli peste greşeli. Probabil, aleşii au considerat că de data asta nu au nevoie de ajutorul consilierilor. Mare greşeală!

Completarea declaraţiilor de avere nu este chiar atât de simplă pe cât pare. Necesită timp şi mai ales concentrare intensă. Şi cam toţi dintre cei care trebuie să îşi declare averea nu au timp de pierdut, deci apar şi greşelile.

De exemplu, preşedintele CEC, Traian Radu Gheţea, a scris la rubrica bunurilor pe care le deţine: bijuterii, cu un singur "i".

Şi numele unor mărci de autoturisme ridică ceva probleme. Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, s-a încurcat puţin când a trebuit să declare ce fel de maşină deţine. A declarat că are un Seat Leone, în loc de Leon.

Dacă vorbim despre marca Volkswagen, lucrurile se complică şi mai mult. Pară Loranţ, secretar general adjunct la Ministerul Mediului şi Rodica Anca  Brad, asistentă la cabinetul Ministrului Sănătăţii, au scris după ureche numele.

O altă greşeală o întâlnim în declaraţia de avere a primarului din Satu Mare, Ilyes Iuliu, care foloseşte cuvântul salar, în loc de salariu.

Un funcţionar din Ministerul Administraţiei şi Internelor, Bogdan Daniel Oltean, nu a ştiut numele băncii de unde şi-a luat creditul.
 





×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close