Antena 3 CNN Politică Peste 60% dintre români ar vota suspendarea lui Băsescu. Statul, duşman al cetăţenilor

Peste 60% dintre români ar vota suspendarea lui Băsescu. Statul, duşman al cetăţenilor

Peste 60% dintre români ar vota suspendarea lui Băsescu. Statul, duşman al cetăţenilor
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Feb 2011   •   11:48

Românii nu mai au încredere nici in guvernul Boc si nici in presedintele Basescu. Mai bine de două treimi dintre români consideră că statul acţionează ca un duşman al cetăţenilor, arată ultimul sndaj realizat de Grupul de Studii Sociale. 67% dintre romani ar vota pentru suspendarea lui Traian Băsescu, dacă mâine ar avea loc un referendum pe aceasta tema.

Astfel, daca duminică ar avea loc alegeri parlamentare, 36,1% dintre alegători ar vota cu PSD, 29,4% cu alianţa PNL-PC şi doar 14,2% cu PDL.

Dacă însă ar avea loc alegeri prezindenţiale, 33,4% dintre români l-ar vota pe Crin Antonescu din partea ACD, iar 25,9% pe social-democratul Victor Ponta. 40,4% dintre simpatizanţii Alianţei de Centru Dreapta cred că această formaţiune politică este cea mai bună, iar 26,3% cred că a venit timpul unei schimbări.

Asta pentru că 77,4% dintre români cred că ţara noastră se îndreaptă într-o direcţie greşită. Cei mai mulţi dintre cei chestionaţi spun că, de vină pentru evoluţia României este Guvernul Boc - 32,7%, urmat de Traian Băsescu - 27,9% şi fosta guvernare PNL, Opoziţia, Fondul Monetar Internţional şi Uniunea Europeană.

În plus, 77,1% dintre repondenţi califică activitatea Guvernului ca fiind foarte proastă. Aceeaşi opinie, dar referitor la activitatea lui Traian Băsescu, o au 71,4% dintre cei care au participat la sondaj. Din acest motiv, 67,5% dintre cei chestionaţi de GSS 2000 ar vota pentru demiterea preşedintelui, în cazul organizării unui referendum.

Sondajul a fost realizat în perioada 28-31 ianuarie, pe un eşantion de 1.087 de persoane cu vârsta de peste 18 ani.

 

       

×
Subiecte în articol: sondaj Emil Boc FMI UE PNL pdl PSD vot
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close