Antena 3 CNN Politică Reacția lui Petre Daea după ce mai multe asociații de fermieri i-au cerut demisia: "Trebuie să ne pregătim"

Reacția lui Petre Daea după ce mai multe asociații de fermieri i-au cerut demisia: "Trebuie să ne pregătim"

Omologul din Ucraina i-a trimis ministrului Petre Daea o scrisoare prin care îi cere acestuia să organizeze o întâlnire pentru rezolvarea problemei cerealelor ucrainene. Deși scrisoarea a fost trimisă de pe data de 7 aprilie, ministrul Agriculturii nu a luat încă inițiativa de a răspunde.

Reacția lui Petre Daea după ce mai multe asociații de fermieri i-au cerut demisia: "Trebuie să ne pregătim"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Apr 2023   •   14:55

Acuzații grave din partea fermierilor aduse la adresa ministrului Agriculturii, Petre Daea, după ce aceștia au ajuns la faliment. Ministrul nu a discutat cu omologul din Ucraina deși a spus că va face acest lucru pentru a se interzice comercializarea cerealelor ucrainene.

"Mâine sunt în dialog direct cu toți miniștrii din zona aceasta care este afectată pentru a ne pune de acord și închega o moțiune comună.

Deocamdată nu există niciun model polonez de interzicere a comercializării cerealelor din Ucraina, există o solicitare. Ne dorim să rămână un culoar deschis pentru transportul cerealelor prin România la destinațiile respective și să oprim importurile pentru o perioadă nedeterminată, în așa fel încât să putem să degajăm grâul pe care îl avem în magazii.

Trebuie să ne pregătim, deoarece peste două luni și jumătate vine recolta nouă. Aceasta este poziția necesară pentru a putea răspunde la nevoile țării", a declarat Petre Daea.

×
Subiecte în articol: Petrea Daea cereale Ucraina
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close