Antena 3 CNN Politică PMP, amenințări la adresa Vioricăi Dăncilă

PMP, amenințări la adresa Vioricăi Dăncilă

PMP, amenințări la adresa Vioricăi Dăncilă
22 Sep 2018   •   16:07

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, spune că premierul Viorica Dăncilă va răspunde penal pentru ”ilegalitatea” din ordonanţa de urgenţă privind referendumul, întrucât a modificat definiţia partidului parlamentar, împiedicând PMP să aibă reprezentanţi în secţiile de votare.

”VVD va răspunde penal pentru aceasta ilegalitate. Marioneta lui Dragnea a îngrădit activitatea unui partid politic printr-o ordonanţă dată noaptea ca hoţii. Doamna Dăncilă, nu puteţi modifica legea doar ca o formă de sancţionare a unui partid politic de opoziţie! Folosiţi pentru răzbunare un referendum pe care ţineţi cu dinţii să îl compromiteţi. Prin Ordonanţa de urgenţă pentru organizarea referendumului, doamna «reducem democraţia» a schimbat prevederea care permitea PMP să aibă membri în birourile electorale ale secţiilor de votare. Mai exact, a schimbat definiţia partidului parlamentar, prin introducerea obligativităţii de a avea grup parlamentar în ambele Camere! Desigur, a fost o mişcare cu destinaţie precisă, dat fiind că tot actuala putere ne-a desfiinţat grupul de la Senat”, afirmă Eugen Tomac.

Tomac precizează că Guvernul a modificat un articol pe care nu avea voie să îl modifice, redefinind astfel statutul partidului parlamentar şi scoţând în mod flagrant în afara legii PMP, scrie news.ro.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close