Antena 3 CNN Politică PNL a decis: Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților

PNL a decis: Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților

Partidul Național Liberal a votat, miercuri, în Biroul Politic Național, ca președinția Camerei Deputaților să îi revină lui Ludovic Orban. Senatorul PNL Alina Gorghiu, a afirmat, miercuri seară, că acest lucru este unul firesc.

PNL a decis: Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților
de Dan Gabor    |    09 Dec 2020   •   22:58

„Da, a fost astăzi (miercuri – n.r.) un vot în BPN conform căruia președinția Camerei o dorim pentru Ludovic Orban. E un lucru absolut firesc. Este partidul care a câștigat cele mai multe voturi din această coaliție. Camera Deputaților este cameră decizională și în mod firesc, pentru coerența actului legislativ, parteneriatul firesc între Guvern, președinte și Legislativ, ne-am dori ca acest punct să fie unul atins”, a spus Alina Gorghiu.

Senatorul PNL a precizat că în privința ministerelor nu a existat o discuție oficială în interiorul partidului.

„Singurul lucru pe care l-am agreat împreună cu Ludovic Orban este că ne dorim în continuare o structură suplă, nu ne dorim înființarea de ministere și paraministere, pentru că nu aceasta este soluția. O structură suplă este una eficientă și una care să poată duce proiectele propuse de fiecare în programul de guvernare la finalitate”, a mai spus Alina Gorghiu.

Tot miercuri, ministrul de finanțe, Florin Cîțu, a fost votat de membrii BPN al PNL pentru a fi propunerea formațiunii de premier. A existat o singură abținere.

Anterior, Florin Cîțu a fost la Palatul Cotroceni pentru a purta o discuție cu președintele Klaus Iohannis asta după ce fostul premier Ludovic Orban s-a întâlnit, la rândul său, cu Iohannis.

Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit, miercuri seară, începând cu ora 18.00 în sistem de videoconferinţă. Cu această ocazie, liberalii au validat propunerea de premier în viitorul Guvern care se va forma în jurul PNL, alături de USR-PLUS şi UDMR.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close