Antena 3 CNN Politică PNL intenţionează să formeze un pol de centru-dreapta

PNL intenţionează să formeze un pol de centru-dreapta

PNL intenţionează să formeze un pol de centru-dreapta
12 Mar 2008   •   08:10

Liberalii vor să continue procesul de coagulare a forţelor de dreapta din România, început anul trecut. Partidul Conservator, PNŢCD, uniunile patronale şi asociaţiile profesiilor liberale sunt principalele organizaţii vizate de PNL. Delegaţia Permanentă a PNL, convocată pentru data de 20 martie, va lua o decizie privind fuziunea cu Acţiunea Populară. Vicepreşedintele liberal Ludovic Orban, cel care a anunţat public fuziunea, susţine că vor avea loc discuţii şi cu Partdul Conservator şi PNŢCD.

Intenţia PNL este de a crea un pol de centru-dreapta, care să adune laolaltă atât forţe politice, cât şi din societatea civilă. Biroul Permanent Central al PNL a mandatat deja o echipă de negociatori, formată din vicepreşedinţii Crin Antonescu, Mihai Voicu şi secretarul general Dan Motreanu, care să conducă discuţiile. Intenţia liberalilor de a crea o platformă de centru dreapta alături de Acţiunea Populară şi PNŢCD nu este nouă.

Anul trecut a fost semnată o platformă în acest sens, dar la alegerile europarlamentare s-a mers pe liste separate. Partidul Conservator, prin vocea secretarului general, Codruţ Şeres, a precizat că nu a avut până acum loc vreun demers concret şi oficial din partea liberalilor privind crearea unui pol care să cuprindă şi partidul conservator, dar că, în momentul în care va fi lansată o invitaţie oficială, ea va fi discutată în Biroul Executiv al partidului.

Purtătorul de cuvânt al partidului, Bogdan Ciucă, a precizat, la rândul său, că priorităţile conservatorilor în acest moment sunt legate de colaborarea cu partidele parlamentare cu care împărtăşesc obiective comune - lupta împotriva destabilizării, a sărăciei şi corupţiei.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Sănătăţii, date de ultimă oră despre actorul Florin Piersic
x close