Antena 3 CNN Politică PNL: Vom susţine în Parlament nominalizarea făcută de Iohannis pentru conducerea SRI

PNL: Vom susţine în Parlament nominalizarea făcută de Iohannis pentru conducerea SRI

PNL: Vom susţine în Parlament nominalizarea făcută de Iohannis pentru conducerea SRI
19 Feb 2015   •   20:17

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, că liberalii îl vor susține în Parlament pe Eduard Hellvig, nominalizarea făcută de către șeful statului, Klaus Iohannis, pentru conducerea Serviciului Român de Informații (SRI), informează AGERPRES.

"Propunerea făcută de Preşedintele României are menirea de a pune capăt unei situaţii de interimat la SRI şi de a întări autoritatea unei instituţii care a fost supusă mai multor atacuri politice în ultima perioadă. Domnul Eduard Hellvig are o serioasă activitate publică, corectă şi necontroversată, iar nominalizarea sa va fi susţinută de către PNL în Parlament", afirmă Gorghiu.

Liderul PNL susţine că este vorba de o procedură normală, în care, aşa cum arată Constituţia, Parlamentul este chemat să numească, la propunerea Presedintelui României, un director de serviciu de informaţii.

Europarlamentarul PNL Eduard Hellvig a fost propus, joi, de preşedintele Klaus Iohannis pentru postul de director al Serviciului Român de Informaţii.

"Ambele servicii secrete au rămas, în ultima perioadă, fără directori, atât SRI, cât şi SIE, din motive diferite. În ultimele săptămâni, datorită unor evoluţii în viaţa politică şi în mediul public, SRI a fost de foarte multe ori în atenţia publică. Am considerat că, în această perioadă, este nevoie ca la SRI să existe o echipă completă pentru a instaura calmul necesar acolo. Astfel, am decis să fac o nominalizare pentru poziția de director al SRI. În această seară, am semnat scrisoarea către preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi l-am propus pe dl Eduard Raul Hellvig pentru poziţia de director al Serviciului Român de Informaţii", a declarat preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni.

×
Subiecte în articol: PNL sustinere SRI Klaus Iohannis
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close