Antena 3 CNN Politică PNL vrea alegeri locale pe 25 mai. PSD cere o poziţie oficială a preşedinţiei

PNL vrea alegeri locale pe 25 mai. PSD cere o poziţie oficială a preşedinţiei

PNL vrea alegeri locale pe 25 mai. PSD cere o poziţie oficială a preşedinţiei
03 Mar 2008   •   12:26

Conducerea PNL a hotărât, în şedinţa de luni, ca primul tur al alegerilor locale să fie organizat în data de 25 mai, au declarat surse din partid. Liberalii au convenit asupra acestei date, decizia finală urmând să fie anunţată de Guvern. Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că alegerile locale vor fi organizate, cel mai probabil, la sfârşitul lunii mai - începutul lunii iunie, data exactă urmând să fie stabilită în şedinţa Guvernului din această săptămână.

PDL a propus ca alegerile locale să fie organizate pe data de 25 mai şi respectiv 8 iunie, propunere agreată de principiu şi de celelalte partide.

Reacţia PSD
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, la finalul Biroului Permanent Naţional, că potrivit juriştilor social-democraţi, organizarea alegerilor locale în altă perioadă decât 8-15 iunie nu se poate face în lipsa unei legi organice adoptate de Parlament.

Geoană a explicat că organizarea alegerilor locale în data de 25 mai, cum au propus unele partide, sau la sfârşitul lunii iunie, cum a propus PSD, nu se poate face decât printr-o lege organică adoptată de Parlament.

Liderii PSD au cerut luni preşedintelui Băsescu să-şi precizeze public poziţia faţă de devansarea alegerilor legislative şi despre problema anticipatelor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marius Budăi, anunțul momentului pentru pensionarii români
x close