Antena 3 CNN Politică Pogea, la audieri: Nu există timp pentru aplicarea celor zece zile de concediu fără plată

Pogea, la audieri: Nu există timp pentru aplicarea celor zece zile de concediu fără plată

Pogea, la audieri: Nu există timp pentru aplicarea celor zece zile de concediu fără plată
Sursa foto: Gheorghe Pogea
28 Oct 2009   •   15:51

Cheltuielile cu personalul bugetar aferente celor zece zile de concediu fără plată, de 1,6 miliarde lei, nu mai pot fi scutite, pentru că nu mai este timp pentru aplicarea acestei măsuri, a anunţat, miercuri ministrul interimar de finanţe, Gheorghe Pogea în cadrul audierilor la comisii. Ministrul interimar a făcut apel la parlamentari pentru a aproba bugetul pe 2010 până la finalul acestui an, cu un deficit bugetar de 5,9% din produsul intern brut (PIB).
 "Cele 1,6 miliarde (lei), cheltuieli cu personalul afecrente celor zece zile (de concediu fără plată pentru bugetari n.r.), probabil că vor constitui cheltuieli suplimentare care vor afecta bugetul general consolidat. Având în vedere că nu am primit un răspuns nici până la această oră, nu mai este timp pentru a le acorda", a afirmat Pogea.
El a declarat că speră ca deficitul bugetar să aibă o evoluţie favorabilă şi în luna octombrie, după ce la finalul lui septembrie a atins 5,14% din produsul intern brut (PIB), sub ţinta de 5,4% din PIB convenită cu FMI. Guvernul şi FMI au agreat pentru finalul acestui an o ţintă de deficit bugetar de 7,3% din PIB. România trebuie însă să continue să-şi reducă deficitul bugetar la mai puţin de 3% din PIB până în 2012, pentru a se încadra în criteriile impuse de Uniunea Europeană.
În ceea ce priveşte proiectul de buget pe anul 2010, Pogea le-a cerut parlamentarilor să nu se opună adoptării acestui act normativ.
"Este o chestiune foarte importantă finalizarea bugetului de stat. Fac apel la dumneavoastră pentru a îl aproba până la finalul acestui an. Noi am făcut proiecţia cheltuielilor şi veniturilor bugetare pe 2010, dar nu putem avea această iniţiativă. De aceea, este foarte important, chiar dacă se va întâmpla după alegeri, această lege să fie aprobată", a explicat Pogea..
Antena3.ro

×
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close