Antena 3 CNN Politică Politicianul român la Bruxelles. Băsescu-Vosganian, schimb de replici cu "Păi" şi "Aoleu"

Politicianul român la Bruxelles. Băsescu-Vosganian, schimb de replici cu "Păi" şi "Aoleu"

Politicianul român la Bruxelles. Băsescu-Vosganian, schimb de replici cu "Păi" şi "Aoleu"
14 Mar 2008   •   16:21
Preşedintele Traian Băsescu a lansat din nou un atac voalat la adresa ministrului Economiei, Varujan Vosganian. De data aceasta de la Bruxelles, acolo unde a participat împreună cu premierul Tăriceanu la Consiliul de primăvară al Uniunii Europene. Traian Băsescu a spus că Europa trebuie să se extindă către est, în acest proces urmând să intre şi Armenia, ţara de unde se trage Vosganian. Motivul ar fi, după spusele lui Băsescu faptul ca în Armenia există oameni competenţi.

Iată schimbul de replici dintre preşedinte şi ministrul Economiei.

Întrebat dacă România a susţinut în cadrul lucrărilor Consiliului elaborarea unei strategii a UE care să includă Ucraina, preşedintele a răspuns că o astfel de strategie ar trebui să vizeze şi ţări ca ?Armenia domnului Vosganian?, scrie Mediafax. Replica ministrului Finanţelor a venit imediat: ?Competenta Armenie?, a sesizat Vosganian. Nici şeful statului nu a lăsat însă garda mai jos şi a răspuns râzând: ?Nu, acolo sunt competenţii, la noi sunt ăştilalţi, la Finanţe, medicii sunt buni?.

Pe acelaşi ton relaxat, Vosganian a continuat: ?Aoleu, mă fac că nu am auzit?, la care Băsescu i-a replicat: ?Păi... ce ţi-a trebuit?.

La finalul declaraţiilor, preşedintele l-a întrebat pe ministrul Finanţelor: ?Gata? Te iau cu mine în avion, că mi-ai tăiat banii de la transporturi sau te las cu premierul??. Replica lui Vosganian a fost promptă: ?Încă o consecinţă a competenţei?, la care şeful statului a izbucnit din nou în râs, potrivit Mediafax.

Scurt istoric al "războiului verbal" dintre Băsescu şi Vosganian

Schimbul de replici vine după ce preşedintele l-a ridiculizat în public, în septembrie anul trecut, pe ministrul Finanţelor. Băsescu l-a făcut incompetent pe Vosganian, pentru că a tăiat finanţarea destinată unor avioane pentru Tarom, nu pentru Romavia sau Preşedinţie, aşa cum ar fi crezut ministrul.

?Varujan Vosganian nu şi-a rezolvat problema de incompetenţă: a venit să o consolideze. A lăsat să se înţeleagă că la supărare a tăiat două avioane care erau pentru preşedinte şi nu şi-a dat seama că a tăiat două avioane pentru Tarom?, declara Traian Băsescu.

Dar tirul îndreptat de preşedinte împotriva ministrului Finanţelor a început când Băsescu a fost operat la glanda tiroidă de un medic armean. La prima ieşire publică după operaţie, Băsescu a declarat: ?În sfârşit am văzut şi un armean bun?. Varujan Vosganian a taxat dur aprecierile preşedintelui, catalogându-le drept ?un genocid moral?.

Antena3.ro

×
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close