Antena 3 CNN Politică Politicienii se plâng că îngheață de frig în Casa Poporului: "Au fost birouri în care erau 17 grade"

Politicienii se plâng că îngheață de frig în Casa Poporului: "Au fost birouri în care erau 17 grade"

Parlamentarii noştri se plâng că îngheaţă de frig în Parlament, pe motiv că această clădire mare nu mai are cum să păstreze căldura.

Politicienii se plâng că îngheață de frig în Casa Poporului: "Au fost birouri în care erau 17 grade"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Ian 2022   •   11:13

Cel puţin aceasta a fost concluzia unui audit energetic pe care politicienii l-au comandat, atunci când temperatura din clădire nu mai sărea de 18 grade, potrivit stirileprotv.ro.

Casa Poporului are 35.000 de metri pătrați de ferestre, multe cu sistemele de închidere stricate, lipite cu silicon ori bătute în cuie. Singura soluție este ca ele să fie schimbate, însă prețul ajunge la circa 20 de milioane de euro.

Deputat Ion Toma: "La un moment dat, au fost birouri în care erau 17 grade"

"La un moment dat, au fost birouri în care erau 17-18 grade", spune Ion Toma, deputat PSD.

În decembrie, factura pentru căldură a fost de aproape 320.000 de lei, dar aleșii tot s-au plâns de frig. Auditul clădirii a arătat că uriașa clădire pierde căldură din cauza ferestrelor care s-au degradat în timp şi nu se mai închid bine.

Iarna, de obicei, aceste ferestre sunt lipite cu silicon sau chiar bătute în cuie. În 30 de ani, administratorii clădirii au reușit să schimbe o singură fereastră.

"Paradoxal, partea de lemn s-a menținut mult mai bine decât partea de tâmplărie metalică. 

Înlocuirea ferestrelor ar costa 20 de milioane de euro

La această zonă unde trebuia să fie un element de etanșeizare de cauciuc, el nu mai există, el a devenit pur și simplu casant, nu mai permite etanșarea și nici fixarea corectă", explică Alexandru Tănase, șef departament Centrul de Dezvoltare Tehnologică.

Recomandarea specialiștilor este ca ferestrele exterioare să fie înlocuite. Dar nici măcar acest lucru nu ar rezolva problema, pentru că Palatul Parlamentului este racordat la rețeaua principală a orașului, iar temperatura apei care ajunge acolo este prea mică. 

De aceea, administratorii clădirii ar vrea să instaleze și o centrală termică.
 

×
Subiecte în articol: casa poporului parlament ferestre căldură
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close