Antena 3 CNN Politică Ponta a sărit din nou peste Antonescu. Şeful PNL nu vrea să înceapă campania pentru europarlamentare

Ponta a sărit din nou peste Antonescu. Şeful PNL nu vrea să înceapă campania pentru europarlamentare

Ponta a sărit din nou peste Antonescu. Şeful PNL nu vrea să înceapă campania pentru europarlamentare
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    22 Apr 2013   •   14:45
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că partidul pe care îl conduce nu este de acord cu începerea de luni a campaniei electorale, ceea ce înseamnă cu un an înainte de data acestor alegeri.
 
"Sper că Ponta a vorbit simbolic, nu este nevoie de o campanie de un an", a declarat, luni, copreşedintele USL, Crin Antonescu.
 
Pe de altă parte, Antonescu a adăugat că este normal ca PSD şi PNL să meargă pe liste separate la europarlamentare, însă susţine că ar fi fost de preferat un anunţ făcut de către USL, nu unilateral, doar de PSD.
 
El a ţinut să sublinieze însă că PNL rămâne parte la guvernare şi îşi asumă această responsabilitate.

"PNL consideră că e normal să mergem pe liste separate, am vorbit şi noi despre acest lucru. Alegerile europarlamentare sunt alegeri prin excelenţă de culoare şi de familie politică, suntem aliaţi, facem însă parte din familii politice diferite, acest lucru nu are cum să se schimbe până la anul pe vremea asta (...) Cred că era de preferat ca să fi avut o discuţie şi o decizie în interiorul USL, aceeaşi, de a candida pe liste separate, ar fi fost de preferat decât acest anunţ unilateral", a spus Antonescu. 
 
"Era mai potrivit, mai elegant, ca această decizie împărtăşită de ambele păţi să fie formalizată ca decizie în USL", a completat liderul PNL.
 
Totodată, el a afirmat că există o diferenţă faţă de ceea ce a susţinut Ponta, respectiv că liberalii nu consideră oportun ca o campanie pentru europarlamentare să înceapă cu un an înainte. 
 
"Nu suntem de acord, la propriu, ca în vederea alegerilor europarlamentare de astăzi să înceapă o campanie electorală. Nu credem că o campanie electorală de un an pentru alegerile europarlamentare în contextul în care ne aflăm este binevenită. Din punctul nostru de vedere, campania pentru alegerile europarlamentare trebuie să înceapă undeva la anul pe vremea asta, atunci când ea este oficial destinată şi prevăzută", a declarat preşedintele PNL. 

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat sâmbătă, la Congresul PSD, că de luni partidul intră în campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, el arătând că PSD nu se va mai afla în luna mai 2014 sub "umbrela USL".
 
Duminică seara, premierul Victor Ponta a declarat că lipsa de solidaritate din PNL, în urma căreia mai mulţi liberali critică Guvernul, va costa PNL în preferinţele electorale şi implicit pe Crin Antonescu, precizând că în acest moment raportul electoral este de 2 la 1 între PSD şi PNL. 
 

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu Victor Ponta
Parteneri
Merg sau nu elevii luni la şcoală? Anunț de ULTIMĂ ORĂ
x close