Antena 3 CNN Politică Ponta despre Antonescu: Este coerent, dar măsurile de dreapta ale PNL sunt ale PDL şi ale lui Băsescu

Ponta despre Antonescu: Este coerent, dar măsurile de dreapta ale PNL sunt ale PDL şi ale lui Băsescu

Ponta despre Antonescu: Este coerent, dar măsurile de dreapta ale PNL sunt ale PDL şi ale lui Băsescu
Sursa foto: Crin Antonescu
14 Mai 2010   •   16:24

sunt "coerente", dar PNL "are o problemă", în condiţiile în care soluţiile liberale, de dreapta, sunt ale PDL şi ale lui Traian Băsescu, a declarat preşedintele PSD, Victor Ponta. În opinia acestuia, Antonescu se află într-o situaţie dificilă când trebuie să critice măsuri care sunt şi ale liberalilor.

"Domnul Antonescu este coerent, soluţiile noastre sunt soluţii de stânga, aşa cum liberalii, în mod normal, din 2005 până în 2008, când au fost la guvernare, şi acum vin cu soluţii de dreapta. E un semn de coerenţă să nu fie PNL de acord cu ale noastre. Semnul de incoerenţă al domnului Antonescu apare - şi îi înţeleg poziţia dificilă - că măsurile de dreapta ale PNL sunt ale PDL şi ale lui Traian Băsescu. E foarte dificil să îl critici pe Băsescu când vii cu soluţii identice şi nu aş vrea să fiu în poziţia domnului Antonescu", a spus Victor Ponta.
El a lăudat prestaţia PSD, de partid de stânga, în timpul guvernrării 2000-2004, dar a trecut sub tăcere episodul colaborării cu PDL în 2009.
"Avea o singură critică majoră din partea lui Traian Băsescu şi Tăriceanu, corupţia. Acum, la şase ani de guvernare de dreapta, economia e în catastrofă, iar în regimul Băsescu e mai multă corupţie ca în 2004. Poziţia lui Antonescu e foarte dificilă, pentru că, ideologic, nu e de acord cu măsurile de stânga, dar are o problemă, că măsurile PNL sunt aceleaşi cu ale lui Băsescu şi îmi dau seama cât e de greu să critici venind cu aceleaşi soluţii", a spus preşedintele PSD.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că preşedintele PSD, Victor Ponta, spune că vrea să răspundă nevoii de creştere economică, dar culpabilizează profitul şi "se năpusteşte din nou" cu impozitul progresiv care inhibă şi sufocă iniţiativa, acestea fiind soluţii "electoraliste".
Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close