Antena 3 CNN Politică Ponta: Funeriu trebuie să-şi dea demisia şi să fie înlocuit cu o personalitate capabilă de viziune

Ponta: Funeriu trebuie să-şi dea demisia şi să fie înlocuit cu o personalitate capabilă de viziune

Ponta: Funeriu trebuie să-şi dea demisia şi să fie înlocuit cu o personalitate capabilă de viziune
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Iul 2011   •   13:24
Demisia lui Funeriu şi înlocuirea cu o personalitate recunoscută se impune cât mai repede, consideră preşedintele PSD, Victor Ponta. Liderul social-democraţilor a făcut aceste declaraţii la o zi după afişarea rezultatelor dezastruoase de la examenul de bacalaureat.

"În numele USL consider că ministerul Educaţiie, în ultimii doi ani, a fost dus voit spre drum greşit, spre catastrofă. Demisia domnului Funeriu şi înlocuirea sa cu o personalitate recunoscută, apreciată, capabilă de viziune, care nu doar să execute operaţii fără anestezie, se impune cât mai repede. USL, prin reprezentanţii săi, pe baza programului prezentat, oricând e dispusă să ofere consultanţă de specialitate, strategie, idei bune ministerului Educaţiei", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Preşedintele PSD a arătat că, în opinia USL, examenul de Bacalaureat a fost organizat într-un mod "total greşit şi nedrept".

"Nu poţi să te aştepţi la rezultate bune dintr-un sistem în care, în ultimii doi ani, nu ai investit, ci, sistematizat, ai lucrat la distrugerea sistemului, la umilirea profesorilor, la distrugerea bazei materiale, la politizarea absolută. Toţi inspectorii-şefi sunt membri PDL, numiţi de PDL, directorii de şcoli sunt membri PDL, oameni promovaţi de PDL", a adăugat Ponta.

După demisia lui Daniel Funeriu, USL va participa şi va sprijini numirea unui ministru competent, pregătit, capabil de viziune pe termen mediu şi lung, a mai spus liderul PSD.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, i-a invitat politicienii din Opoziţie la discuţii referitoare la viitorul educaţiei din România.

Rata de promovare la prima sesiune a bacalaureatului din 2011 a fost de 44,47%, înainte de soluţionarea contestaţiilor

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Daniel Funeriu demisie
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close